Fire dræbt i kirke i Myanmar

Sacred Heart-kirken nær Loikaw blev stærkt beskadiget under angrebet natten til 2. pinsedag.

Fire personer, som havde søgt tilflugt i en katolsk kirke i det østlige Myanmar, blev dræbt af hæren ved 1-tiden om natten den 24. maj. Der har været en række angreb mod kristne siden militærkuppet den 1. februar, skriver Persecution International.

På kirkens grund havde over 300 personer fra 60 familier søgt tilflugt i weekenden under de voldsomme sammenstød mellem militæret og kupmodstanderne, der ledes af gruppen People’s Defense Fource (PDF), oplyser Union of Catholic Asian News (UCA). Ved 13-tiden gennemførte militæret sit angreb mod Sacred Heart-kirken nær Loikaw, som er hovedstaden i delstaten Kayah.

En rapport fra Ministeriet for International Cooperation beskriver, hvordan militæret havde beskudt kirken, hvortil ældre og børn var flygtet efter tidligere angreb mod deres landsby. Kirkens tag, loft og kors blev ødelagt, og ud over de dræbte blev fire personer såret.

Tusinder af mennesker har søgt tilflugt i kirker og klostre under urolighederne. Ifølge UCA News oplyser Father Soe Naing, som er talsmand for Loikaw stift, at alle flygtningene havde forladt området, da kirkens ledere beså skaderne om formiddagen den 24. maj.

Præsten udtalte til UCA News: “Kirken yder humanitær hjælp, men det er en udfordring for os. Det er svært, fordi der kommer stadig flere fordrevne i takt med de nye uroligheder”.