Birthe og Michaels hjem bliver til HKGYM-kollegie

Birthe og Michael starter i august 2021 kollegie for HKGym-elever. Her er de fotograferet foran Gladsaxe Rådhus. Privatfoto.

”Skal vi ikke bo i menighedssalen og udleje de øvrige værelser som et kristent kollegie?” Birthe, Michael og deres to drenge var en sommerdag i 2019 ude at se på et tidligere menighedshus i Brønshøj, som menighedsrådet havde sat til salg. Det var egentlig et spændende hus, som tiltalte arkitekten i Birthe, men Michaels tanke blev fejet lidt hen af hans kone.

Alligevel var der noget ved idéen, som de ikke helt kunne slippe. Da de kort tid efter var på SommerOase, kom de tilfældigvis til at nævne for nogle venner, at de havde været ude at se det her hus. På kort tid blev en frokost opsat med daværende rektor på HKGYM, Sigbjørn Sørensen, som også var på SommerOase.

Senere samme uge, efter et møde i storteltet, kom en bekendt hen til Birthe og sagde:

– Jeg bliver simpelthen nødt til at sige det her til dig, for jeg har fået et billede af Gud. Billedet er af dig og din mand, hvor Gud siger, at I skal blive ved med at gøre det, I gør.

Det blev startskuddet til grundig selvransagelse hos Birthe og Michael. For hvad var det egentlig, Gud ville have, de skulle fortsætte med? Det eneste, de kunne forestille sig, det kunne handle om, var de løse strøtanker om at skabe et kollegie for unge. Og de var enige om, at hvis det var, hvad Gud ønskede, så ville han nok lade det lykkes.

Læs resten af artiklen på udf.nu