Skønne lyriske refleksioner over det modne liv

Bente Graugaard Nielsen (f. 1954) har skrevet en samling refleksioner over livets gang. Den erfarne salmedigter og forfatter reflekterer med 60 digte og farvefotos over livet som senior.

”Sidste del af livets cyklus er eftertankernes tid. Det er tiden for erkendelser og nye indsigter. Nogle af os sætter tankerne på skrift. Sådan én er jeg. Og sådan er denne samling refleksioner over livets gang blevet til”. Således skriver Bente Graugaard i forordet og håber, at læseren vil kunne spejle sig i indholdet.

Der er masser af livsvisdom, selverkendelse og et strejf af humor i de indbydende digte. Der er tanker rettet fremad om tiden, der kommer, og der er tanker om fortid, fortrydelser, værdier, Gud, kærligheden og meget andet.

Der er skønne iagttagelser og tanker fulde af nåde og tro. De 60 refleksioner rummer en rigdom af livserfaring og livsglæde, som det kun kan anbefales at dykke ned i.

De medfølgende fotos er vel varieret med motiver af natur, bygninger, mennesker og andre interessante livsbilleder, som det bestemt også er værd at dvæle. Man fornemmer tydeligt, at de er nøje udvalgt til hver deres digt.

Bente er oprindeligt uddannet socialpædagog/diakon fra Diakonhøjskolen i Århus. Hun debuterede i 1987 som forfatter og har siden fået udgivet flere andagtsbøger og andet skønlitteratur for børn. Hun er desuden bidragyder til en række sang- og salmebøger, heriblandt flere børnesangbøger.

Bente Graugaard Nielsen: Eftertankens tid.
172 sider. 170 kr.
Forlag: Boganker. Forhandler: Lohse


Artiklen fortsætter efter annoncen: