Ro(h)dfæstet plan fra KD

Marianne Karlsmose.

Marianne Karlsmose,
regionsrådsmedlem og
KD-folketingskandidat,
Birkevej 3, 6880 Tarm

Tak Henri Nissen for dit hjerte for det ufødte barn og for at få færre aborter i Danmark. Det er en hjertesag, som jeg fuldt ud deler og arbejder for både på regionsplan og på landsplan. For at redde flest liv er det bedste, vi kan gøre, at styrke rådgivningsindsatsen, der halter i dag, og at sætte aktivt ind med forebyggelse af uplanlagte graviditeter og stærke alternativer til abort.

Der er stadig alt for mange kvinder, der presses til abort af partner, kommune, læge eller af egne forventninger til det perfekte liv. Jeg er stolt af, at KD som det eneste parti har et afsnit om dette i vores politiske 2030-plan.

Jeg glæder mig over, at Jens Rohde nu er med på holdet som en aktiv stemme for at nedbringe aborttallet. Det har allerede fået abort på dagsordenen og fået statsministeren til at vise kulør i sin markante afvisning af overhovedet at tale om abort. Det er sørgeligt, at der ifølge statsministeren er emner, som vi ikke kan tale om – det hører ikke hjemme i et frit samfund.

Vi kan udtrykke os forskelligt og betone politiske områder forskelligt, men hvis vi mener noget med åndsfrihed, skal der også være plads til kristendemokrater, der er anderledes end du og jeg.

Hvis åndsfriheden kun omfatter dem, der ligner en selv, er den hul. Samtidig giver Jens Rohdes indmeldelse KD`s partiformand Isabella Arendt mulighed for at deltage i forhandlinger i ministerierne, og at KD`s politik igen kan lyde i folketingssalen – det er stærkt tiltrængt.

KD har fremlagt en helstøbt politisk plan frem til 2030 inklusiv en økonomisk finansiering. Det kom åbenbart som en overraskelse for en del, at KD er et politisk parti med politik på mange hylder.

Menneskeværd, næstekærlighed og bæredygtighed udfoldes i praktisk politik på en lang række områder, ligesom KD`s folkevalgte i mange år har gjort både i byråd og regionsråd.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det gælder velkendte forslag til at styrke familierne, herunder frit valg af børnepasning og gratis parrådgivning på landsplan, og en markant styrkelse af psykiatrien og forebyggelse af psykiske lidelser samt en stærk indsats for at styrke misbrugsbehandlingen.

Det er også kamp for menneskeværd i praksis. Det glæder mig også, at KD markerer sig på medieområdet, så vi sikrer stærke lokale og regionale medier i en tid, hvor mediebilledet er i hastig forandring og under voldsom påvirkning af globale mediegiganter.

Vi har brug for både noget at leve af og noget at leve for i Danmark, derfor skal KD som et ansvarligt politisk parti også have en sammenhængende økonomisk politik med vægt på arbejdsudbud og gode rammer for erhvervslivet samtidig med, at vi prioriterer nære relationer, menneskelig trivsel og kultur.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det er kristendemokratisk politik i praksis – en politik med udgangspunkt i det kristne livs- og menneskesyn.