Støttedemonstration for Israel ved Christiansborg

Der var både danske og israelske flag på slotspladsen, skriver Ordet og Israel.

Både jødiske og kristne venner af Israel deltog i støttedemonstrationen på Christiansborg Slotsplads. Foto: Jørgen Vium Olesen

Onsdag mødte mange danske venner af Israel op på Christiansborg Slotsplads for at udtrykke sympati med Israel, der i de sidste 10 dage er blevet ramt af 4.000 raketter affyret af Hamas og andre terrororganisationer i Gaza.

Demonstrationen var arrangeret af Fælleskomiteen for Israel, skriver Ordet og Israel.

Talerne

Israels ambassadør i Danmark, Benny Dagan, som var den første taler, kom ind på både situationen i Israel under de mange raketangreb og den voldelige propalæstinensiske demonstration foran Israels ambassade i Hellerup for få dage siden.

Ambassadøren udtrykte stor glæde over opbakningen fra de danske venner af Israel, både jøder og kristne.

De øvrige talere var det socialdemokratiske folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen, landsformanden for Konservativ Ungdom, Magnus Von Dreiager, generalsekretær Ole Andersen fra Ordet og Israel, og formanden for Fælleskomiteen for Israel, Henrik Chievitz. Mellem talerne var der israelsk sang og musik.

Moddemonstration

Fælleskomiteen for Israel er en paraplyorganisation af jødiske, kristne og andre foreninger, der er venner af Israel. Mødelederen ved demonstrationen var Per Torp, som er Ordet og Israels repræsentant i Fælleskomiteen.

Som ventet blev der også holdt en moddemonstration, hvor en større gruppe kom med palæstinensiske flag. Også nogle biler kørte forbi med hornet i bund og store palæstinensiske flag ud ad vinduerne, skriver Ordet og Israel.

Et større antal politifolk fik dog moddemonstranterne placeret foran Slotskirken og dermed et stykke væk fra israelsvennerne. Den pro-israelske demonstration havde desuden et velfungerende højttaleranlæg, så moddemonstranterne kunne hverken forstyrre talerne eller de israelske sange.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Med demonstrationen fik de danske israelsvenner proklameret deres støtte til Israel sammen med et ønsket om fred for både jøder i hele verden, staten Israel og dens naboer.