Toppolitikere, som forsvarer abort, bør nægtes nadver

– Kendte katolikker, som er fortalere for abort, bør få en offentlig irettesættelse og udelukkes fra nadver, mener ærkebiskop Salvatore Cordileone fra San Francisco.

– Vigtige personer, som er fortalere for abort, får andre til at gøre det onde.

Den katolske ærkebiskop i San Francisco, Salvatore Cordileone, har i stærke vendinger fordømt katolske toppolitikere, som går ind for abort. Ærkebiskoppen opfordrer den katolske kirke til at nægte disse politikere adgang til nadver, skriver The Blaze.

Hyrdebrev om livets hellighed

Forrige lørdag udsendte ærkebiskoppen et hyrdebrev med titlen ”Før jeg dannede dig i din mors liv, kendte jeg dig”. I hyrdebrevet opfordrede Salvatore Cordileone den katolske kirke til at udelukke medlemmer, som ”fejlagtigt og sommetider stædigt forsvarer abort”.

”Vigtige personer i samfundet er med til at skabe dets vaner, og i vores samfund vil deres kamp for abort afgjort lede andre til at handle ondt,” skrev Cordileone.

”Dette må siges helt tydeligt: enhver, som aktivt arbejder for at fremme abort har del i noget af skylden for de aborter, som udføres på grund af deres handlinger.”

Katolske biskopper i USA overvejer at gennemføre kirketugt over for politikere som Nancy Pelosi (billedet) og Joe Biden, der går i kirke, men samtidig er stærke fortalere for abort.

Toppolitikerne

Selv om ærkebiskoppen hverken nævner formand for Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, eller USA’s præsident, Joe Biden, er der ingen tvivl om, at han har haft dem i tankerne. Begge toppolitikerne er både erklærede katolikker og aborttilhængere.

Ærkebiskoppen skriver:

”Fordi vi har at gøre med offentlige personer og offentlige eksempler på nogen, der samarbejder med et moralsk onde, kan denne irettesættelse også føre til en offentlig eksklusion fra modtagelsen af nadveren”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Når andre måder er afprøvet, er det eneste, en præst kan gøre, at bruge den medicin, som hedder offentlig eksklusion fra Herrens Bord. Det er en bitter medicin. Men alvoren i det onde, som abort er, kan somme tider gøre det nødvendigt,” fastslår Salvatore Cordileone.

I brevets indledning understreger ærkebiskoppen, at man ved at promovere abort får en negativ indflydelse på menneskerettighederne og andre etiske normer.

”Abort er øksen, som ligger ved roden af det træ, som menneskerettighederne er: Når vores kultur opfordres til at krænke livet blandt de yngste og mest sårbare, vil andre etiske normer heller ikke kunne holde stand ret længe,” advarer ærkebiskoppen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ansvaret for ’de mindste’

”Vort ansvar for resten af det katolske samfund er at forsikre dem om, at Jesu Kristi kirke tager det meget seriøst, at dens mission er at drage omsorg for ’disse mindste små’,” tilføjede han.

Ærkebiskop Cordileone er ikke den eneste, der har udtalt sig imod politikere og andre, som både kalder sig katolikker og aborttilhængere.

I forrige uge udtalte U.S. Conference of Catholic Bishops (USCCB), at de overvejer at udelukke præsident Biden og andre pro-choice politikere fra deltagelse i nadver.