Vi glemmer barnets liv i abortdiskussionen

Martin Henriksen.

Martin Henriksen (DF), forfatter,
folketingskandidat i Sjællands Storkreds

For nogle uger siden var statsminister Mette Frederiksen (S) ude med et budskab om, at hun ikke ville ændre ved retten til abort i Danmark, og at abortspørgsmålet udelukkende var et voksenspørgsmål/kvindespørgsmål.

Det har undret mig dybt, at Mette Frederiksen (som børnenes minister) slet ikke forholdt sig til børneperspektivet i sin udmelding om abort.

Jeg skal her for god ordens skyld understrege, at jeg mener som det klare udgangspunkt, at ethvert barn fortjener en chance til at leve sit liv. Jeg synes ærlig talt, at det er vanskeligt at mene andet.

Jeg kan iøvrigt ikke genkende statsministerens billede af, at der har været forslag fremme om at afskaffe retten til abort. Hvem har fremsat det forslag? Svaret er vel ret beset, at det har ingen politiske partier fremsat som et konkret forslag. Det er med andre ord nogle billige point, statsministeren forsøger at score.

I sidste ende, så er abort et samvittighedsspørgsmål for den enkelte kvinde. Men man kan ikke bare skrive det enkelte barn helt ud, sådan som det var tilfældet i Mette Frederiksens budskab.

Jeg håber, at vi kan være et samfund, hvor det er legitimt at se det uskyldige og helt igennem fantastiske menneskeliv inde i moderens mave. Vi bør i abortdiskussionen minde hinanden om det enkelte menneskes unikke natur og værdi.

Og det bør ikke betragtes som et angreb på kvinders anseelse i samfundet. På ingen måde.


Artiklen fortsætter efter annoncen: