Svenske læger vil ikke længere behandle børn med kønsdysfori

– Mange fortryder deres kønsskifte, skriver Vebjørn Selbekk.

Læger på Karolinska University Hospital i Stockholm har meddelt, at de ikke længere vil behandle børn med det modsatte køns hormoner for at udsætte puberteten.

Meddelelsen fra lægerne kom i marts og har haft effekt fra 1. april i år. Mens stadig flere unge de seneste måneder har henvendt sig for at få behandling, har lægerne set nærmere på bivirkningerne, og nu siger de stop, skriver The Christian Post.

“Disse behandlinger rummer potentitelt en stor fare for langtrækkende og irreversible bivirkninger, såsom hjerte-kar-sygdomme, osteoporose, infertilitet, øget kræftrisiko og blodpropper.

Dette gør det svært at vurdere risiko/fordele for den enkelte patient, og endnu mere udfordrende for mindreårige og deres værger at være fuldt informeret om disse behandlinger,” skriver lægerne.

Patienter mellem 16 og 18 år må stadig tage ”cross-sex hormoner”, men det anbefales, at lægen får en domstols godkendelse før ordinering af medicinen. Samtidig vil hospitalet foretage en individuel vurdering af patienternes modenhed.

I en leder i den norske avis Dagen roser chefredaktør Vebjørn Selbekk Kristelig Folkeparti (KrF.) i Norge, fordi de vil hæve aldersgrænsen for kønsskifte fra 16 til 18 år. Netop nu oplever den vestlige verden en nærmest epidemisk øgning i antallet af unge – især piger – som ønsker at skifte køn.

Samtidig er der også stadig flere eksempler på lidt ældre transkønnede, som står frem og fortæller, at de har fortrudt deres valg, skriver Selbekk.