Ledende præst går på pension efter 42 års tjeneste i megakirke

Rick Warren (67) har meddelt, at han går på pension, når hans efterfølger i Saddelback Church i Californien er fundet.

”I næste uge skal vi begynde at søge min efterfølger,” sagde Rick Warren den 6. juni til menigheden i megakirken Saddleback i det sydlige Californien.

Rick Warren sagde ikke noget om sine fremtidsplaner, men han oplyste, at han fremover vil få en mindre synlig position som kirkens grundlægger. Før sin 40. påskeprædiken i 2019 fortalte Rick Warren, at han og hustruen Kay som 25-årige havde lovet at tjene i samme kirke og menighed gennem 40 år.

I forbindelse med prædikenen i 2019 fortalte Warren også, at han havde takket nej til jobtilbud

Rick Warren er forfatter til bestselleren med den danske titel ”Det målrettede liv”

ved flere kristne organisationer, præsteseminarier og i andre kirkeretninger, skriver AP.

Saddleback, som har hovedsæde i Lake Forest, syd for Los Angeles, har 14 kirker i det sydlige Californien og gennemsnitligt 30.000 kirkegængere pr. uge. Der findes også afdelinger i Hong Kong, Tyskland, Filippinerne og Argentina.

På de sociale medier har Rick Warren over 11 millioner følgere. Han har skrevet en lang række bøger, blandt andet bestselleren “The Purpose Driven Life” fra 2002, som blot ti år senere var solgt i 32 mio. eksemplarer og oversat til en lang række sprog.

I 2005 blev Rick Warren af Time Magazine udnævnt som en af verdens 100 mest indflydelsesrige personer, skriver AP.