Ny i KFUM’s Soldatermissions bestyrelse

Judy Skovholm Jochumsen er ny i soldatermissionens bestyrelse.

Judy Skovholm Jochumsen fra Bredballe er 1. juni trådt ind i KFUM’s Soldatermissions bestyrelse.

Udsendt tre gange

Judy har tre gange været udsendt som leder af KFUM’s Soldaterhjem, heraf to gange med veninden Selma Schou som makker. Første udsendelse var til Afghanistan efteråret 2013 og anden gang til Irak i foråret 2017.

I efteråret 2017 fik Judy og Selma tildelt Forsvarsministerens Medalje for en særlig indsats af Claus Hjorth Frederiksen.

Tredje udsendelse var også til Irak i foråret 2019. Alle gange har Judy lagt et kæmpestort arbejde i at skabe hjemlige rammer for udsendte som en civil oase midt i militærlejre, hvor uformelle samtaler, hygge og socialt samvær er i højsædet.

Kender veteranproblematik

Til daglig arbejder 42-årige Judy som hjemmevejleder/social- og sundhedsassistent på bofællesskabet Skærvebo i Løsning, der drives af Kristeligt Handicapforening.

Judy blev valgt til soldatermissionens bestyrelse af soldatervennerne i maj måned. Her vil hun blandt andet vil arbejde for, at ledere er godt rustet til internationale missioner, gode arbejdsforhold for ansatte, samt høj faglighed i veteranarbejdet. Judy kender også til veteranproblemstillinger fra sin egen familie.

Tidligere har Judy siddet i menighedsrådet i Frimenigheden Broen i Vejle og været med i UNO’s landsudvalg (Indre Missions arbejde for singler).

Driftsøkonom Erik Klausen (til venstre) og sognepræst Jesper Hornstrup er begge trådt ud efter 12 år i bestyrelsen.

Farvel efter 12 år

Sognepræst Jesper Hornstrup fra Skive og driftsøkonom Erik Klausen fra Varde er trådt ud af Soldatermissionens bestyrelse, efter at de begge to har siddet om beslutningsbordet i 12 år. Det er nemlig den maksimale periode ifølge organisationens egne regler.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jesper Hornstrup har været landsformand fra 2009-2020 og klippet adskillige snore for at markere indvielse af boliger til veteraner, der i perioden er bygget ved forskellige soldaterhjem.

I den periode, Jesper og Erik har siddet i bestyrelsen, er der både sket en væsentlig udvikling særligt med arbejdet for veteraner og en solid konsolidering af KFUM’s Soldatermission i Danmark.