Danske bønnesvar kan blive del af monument i England

I England vil man bygge en ”evig mur” for bønnesvar af en million sten. Det skal være en database, hvor man blandt andet kan læse om det bønnesvar, den enkelte sten repræsenterer.

Den planlagte ’Eternal Wall’ (Den evige mur) skal vidne om, hvordan Jesus har bønhørt mennesker verden over i en konkret situation. Muren skal ligge i Coleshill nær Birmingham i England.

Om projektet fortæller danske Stine Amtkjær fra Odense:

”En fyr der hedder Richard Gamble fik en vision fra Gud for ca. 17 år siden, om at han skulle bygge et nationalt vartegn, der skulle være med til at ’gøre håbet synligt’. Ideen er, at de bygger en skulpturelt smuk mur med en million mursten, og hver mursten vil så repræsentere et bønnesvar.

Det vil stå færdigt i slutningen af 2022 / starten af 2023,” fortæller Stine Amtkjær.

Social dimension

Det store projekt skal minde om, at Gud hører bøn og samtidig inspirere mennesker til endnu mere bøn. Monumentet vil indeholde en app med adgang til de bønnesvar, hver sten repræsenterer, en moderne udstilling om bøn, interaktive touch screens med adgang til bønnesvarene, et bederum, der har åbent 24/7, en café og en kristen boghandel, en park til bøn og stilhed, samt præster, der tilbyder forbøn og sjælesorg.

Det er en inspirerende ide og et fantastisk design, mener Stephen Timm, der er MP for partiet Labour.

Eternal Wall har i samarbejde med arkitektskolen Royal Institute of British Architects holdt en verdensomspændende konkurrence for at finde det bedste design til den ikoniske bygning.

Nu arbejder man på at indsamle 10 mio. pund, hvilket svarer til 86.670.500 danske kroner. Samtidig indsamler man en million mursten til socialt boligbyggeri. Indsamlingen startede som en crowdfunding den 3. april i år.

Den kristne Labour-politiker Stephen Timms er begejstret for projektet og anbefaler det på Eternal Wall’s hjemmeside.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ifølge hjemmesiden havde projektet i slutningen af juni indsamlet £685.002 fra 4.844 sponsorer. Der er også kommet hjælp i form af 252 frivillige og beretninger om 26.578 bønnesvar.

Danske bidrag

Stine Amtkjær vil gerne se flere danskere bidrage til projektet, både i form af beskrivelser af bønnesvar, generel støtte og frivillig evaluering af indsendte bønnesvar.

– Jeg prøver at udbrede kendskabet til dette fede projekt, og prøver samtidig at opfordre til at sende bønnesvar om ting, der er sket i Danmark til dem. Jeg er også frivillig på et team, der bearbejder de mange bønnesvar, der kommer ind, og der er altid brug for flere hænder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg har ikke det store netværk, og når det nu er meningen, at hele verden skal være repræsenteret, ku’ det være spændende, hvis det kunne blive bredt lidt mere ud end i Jacobskirken i Odense, fastslår hun.