Systematisk religiøs forfølgelse i Indien

– Der er talrige eksempler på, at grupper af lokale hindunatio-nalister angriber kristne eller muslimer og gennembanker dem eller dræber dem, siger generalsekretær i Open Doors René Brocelius Ottesen.

Muslimske og kristne mindretal i Indien er udsat for systematisk eksklusion, diskrimination, chikane og vold, som sker i et tæt samarbejde mellem lokale myndigheder og grupper af hindu-nationalister. Det viser ny rapport.

Forfølgelsen af religiøse minoriteter i Indien er systematisk og sker i et tæt samarbejde mellem lokale myndigheder og grupper af hindunationalister. Det viser ny rapport udarbejdet af forskere fra London School of Economics and Political Science.

Rapporten, som har fået titlen ”Destructive lies – dis-information, speech that incites violence and discrimination against religious minorities in India” er bestilt af Open Doors International.

Den nye rapport dokumenterer en udvikling, som for alvor har taget fart, efter det hindunationalistiske parti BJP genvandt regeringsmagten i 2014.

Oppisket stemning mod ikke-hinduer

”Der er mange steder i Indien en oppisket stemning imod alle andre religioner end hinduisme. Der er talrige eksempler på, at grupper af lokale hindunationalister angriber kristne eller muslimer og gennembanker eller sågar dræber dem,” siger René B. Ottesen, generalsekretær i Open Doors Danmark og Færøerne.

”Vi kalder ofte Indien for verdens største demokrati, men den hindunationalistisk bølge, som i disse år fejer ind over landet, resulterer i en decideret klapjagt mod religiøse minoriteter – og det sker i et tæt samarbejde med myndighederne.

Særligt uden for de allerstørste byer er det er stort problem. Så selv om Indien har demokratisk styreform, har borgerne på ingen måde, hvad vi vil opfatte som grundlæggende, demokratiske frihedsrettigheder. Tværtimod har et medlem af BJP erklæret, at Indien bør renses for muslimer og kristne inden udgangen af 2021.”

Rystende beretninger fra februar og marts i år

Rapporten bygger på undersøgelser og interviews foretaget blandt muslimske og kristne miljøer i februar og marts i år, og forskerne skriver direkte, at de forfærdelige forhold, som interviewpersonerne må udholde, ofte bragte tårerne frem i øjnene på dem.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Således oplister rapporten hele 23 forskellige måder, som diskrimination og forfølgelse finder sted på – og samtidig anfører forskerne, at listen ikke er udtømmende.

”De kristne og muslimer, som forskerne besøgte, lever i en atmosfære af konstant angst og alarmberedskab, fordi de aldrig ved, om voldelige grupper på op til hundreder mænd pludselig går til angreb på dem og deres hjem,” forklarer René B. Ottesen.

”Og når det sker, får de ofte ingen hjælp fra politiet eller andre lokale myndigheder, da disse som nævnt samarbejder med de voldelige grupper.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi bør ikke vende det blinde øje til grusomhederne

Rapporten kommer med en række indtrængende anbefalinger – herunder at man nedsætter en international undersøgelseskommission, som skal registrere niveauet af vold og af krænkelser af menneskerettigheder blandt religiøse minoriteter.

”Det internationale samfund kan ikke længere ignorere, hvad der sker I Indien. Vi kan ikke vende det blinde øje til disse grusomheder,” lyder det fra René B. Ottesen, som også har en klar opfordring til den danske regering:

”I 2022 fejrer Indien 75-året for deres frihed fra britisk herredømme – Open Doors Danmark og Færøerne opfordrer regeringen til at ledsage sin lykønskning til Indien med et forstærket pres på landet i forhold til at sikre alle indbyggerne fuld tros- og religionsfrihed.”

Den fulde rapport er på 88 sider og har titlen ”Destructive lies – disinformation, speech that incites violence and discrimination against religious minorities in India”.


Artiklen fortsætter efter annoncen: