25 nye BA-studerende på MF

FIUC-Aarhus på Menighedsfakultetet har optaget 25 bachelor- og 15 enkeltfagsstuderende.

På billedet ses 23 af de 25 nye bachelorstuderende på Menighedsfakultetet. Foto: MF

Menighedsfakultetet kunne den 11. august tage imod 25 nye studerende på det nye hold på FIUC-Aarhus’ bacheloruddannelse i teologi og mission.

Optagelsen af de 9 kvinder og 16 mænd på studiet er en øgning på omkring 25 % i forhold til de to tidligere optag i 2019 og 2017.

Stor efterspørgsel

Men det er også nødvendigt at optage mange nye studerende, fastslår fakultetsleder Thomas Bjerg Mikkelsen:

– Vi oplever i disse år en stor efterspørgsel på teologer fra Menighedsfakultetet. Mange præster med MF-baggrund nærmer sig pensionsalderen. Hvis vi alene skal erstatte denne gruppe, er det nødvendigt med store optag.
Derfor glæder det os, at vi har oplevet en stor stigning i ansøgerantallet til vores bacheloruddannelse. Vi glæder os til at give dem den teologiske uddannelse og de kompetencer, der skal til for, at de kan gøre en forskel i kirkelivet i Danmark samt i international mission.

Netstudier af enkeltfag

MF’s nye tilbud om, at man kan tage enkeltfag fra bacheloruddannelsen hjemmefra, er slået fint igennem fra start med et optag på 15 studerende. Tilsammen er hele 40 studerende optaget til studiestart ved FIUC-Aarhus i det nye semester, hvilket er en rekord i MF’s historie.

I 2019 indgik Menighedsfakultetet et nært samarbejde med Fjellhaug International University College, som har hovedsæde i Oslo med underafdelinger i København og Aarhus. Uddannelsen er således norsk, varer tre år, og kan suppleres med et tillægsår, så den kvalificerer til at studere videre på universitetet.

Menighedsfakultetets lærere er deltidsansatte på FIUC-Aarhus til at varetage undervisningen, som vel at mærke foregår på dansk.