Bevar sund fornuft

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

Mange læsere er optaget af de mange rygter på internettet. Nogle mener, at regeringen og myndighederne manipulerer med os. At de fx nu gør alt, hvad de kan for at få os alle vaccineret – og derfor ikke lader det komme frem, hvor mange, der bliver syge eller dør på grund af vaccinernes bivirkninger.

Mediernes kritiske sans er ligesom forduftet under corona-plagen. Det får mange til at tvivle endnu mere på myndighederne og de officielle medier. Folk søger istedet efter sandheden i de sociale medier, hvor der til gengæld er mange tvivlsomme og løgnagtige ”nyheder”.

Nogle af disse påstande burde man med et halvt øje kunne gennemskue som frygt-fantasier. Men fordi politikerne har oppisket en giftig atmosfære af frygt (for corona), så gror frygten nu vildt i andre retninger.
Og det er desværre ret umuligt at komme til bunds i den usunde sump af rygter og konspirationsteorier. Man kan kun håbe på, at sandhedens ånd afslører det falske.

Som kristne har vi tre ting at gøre i denne ”shitstorm”:

1) Vi skal holde fast i det kristne budskab – og ikke blande det med tvivlsomme og forvirrende teorier. Jo mere forvirret verden er, des mere gælder det om at fokusere.

2) Vi må respektere myndighederne – selv om vi er uenige. Paulus går så vidt, at han siger, de er ”indsat af Gud”. Og det skrev han til Romerne (kap. 13,1), som levede med ugudelige, fjendtlige myndigheder. Men selv ugudelige myndigheder forhindrer kaos.

3) Vi skal ikke lade os skræmme. Vi véd jo, at verden uden Gud er fyldt med løgn og ondskab. Vi ser, at det onde ofte fremstilles som godt, mens det gode fremstilles som ondt af medier og magthavere. Og Jesus kaldte djævelen for ”løgnens fader”. – Men husk, Gud ER større…!

Og 2.Tim 1,7 siger: ”Gud har ikke givet os en frygtsom ånd, der gør os modløse, men en ånd, der giver os kraft, kærlighed og sund fornuft.”
Det er nu, vi skal hjælpe andre tll tro og fred med Gud. For vi har noget bedre at se frem til.


Artiklen fortsætter efter annoncen: