Mads Houes musik skal skabe ny interesse for højmesser

Ung nordjysk musiker vil med sit album Moderne Messe gøre Folkekirken mere attraktiv for nye og yngre kirkegængere.

Den 28-årige komponist og musiker Mads Houe er soliststuderende fra konservatoriet og har modtaget flere legater for sine præstationer. Hans nye udgivelse fortolker liturgien ved Folkekirkens højmesse.

Den nordjyske komponist Mads Houe har udgivet albummet Moderne Messe, som svar på en voksende interesse for ny liturgi og rytmisk musik i folkekirken.

Med albummet ønsker 28-årige Mads Houe at give et nyt blik på folkekirkens traditionsrige højmesse. Moderne Messe er ikke blot en koncert, men en interaktiv kulturoplevelse, hvor tilskuerne inviteres til at fordybe sig over store og små eksistentielle spørgsmål bl.a. ved at tegne, tænde lys, synge sammen og lytte.

Messen udkommer som album på streamingtjenesterne 27. august og der holdes releasekoncerter 4. september i Skt. Lukas Kirke, Aarhus og 10. september i Vor Frelses Kirke, Aalborg.

Det er Mads Houes håb, at ”Moderne Messe” kan være med til at gøre Folkekirken mere attraktiv for nye og yngre kirkegængere:

– Den klassiske gudstjenestes dybe tekster rummer både ynde og skrøbelighed. Det vil jeg gerne understøtte og formidle på en inspirerende måde, som den moderne dansker kan relatere til, siger Mads Houe.

Musikken er komponeret og arrangeret af Mads Houe til orkester med strygere, blæsere, rytmegruppe og sang, inspireret af nordisk jazz og moderne klassisk musik.