Missionsskib besøger Aarhus

Sømandsmissionsens skib Bethel besøger Aarhus i sidste weekend af festugen.

Sømandsmissionens skib Bethel når frem til Aarhus den 31. august samtidig med Aarhus Festuge. Det markeres blandt andet med koncert og gudstjeneste. Tirsdag er der en sejltur – især for unge. Indsat foto af sømandsmissionær Jørgen Knudsen.

Det sejlende sømandshjem Bethel kommer til Aarhus den 31. august til 5. september. Skibet ligger ved DOKK 1. Kom med til koncert fredag og gudstjeneste søndag!

Alle er velkomne ombord mellem kl. 9 og 21. 30 for at se skibet, der for nylig fik en spritny miljøvenlig motor.

Besætningen er sømandsmissionærer og frivillige, som nyder at være værter, gerne skænker en kop kaffe eller fortæller om det hyggelige, historiske skib.

Erfaringen er, at de når at tale med mange gæster, og ofte bliver en sømandsmissionær betroet et og andet en sen aften. Det kan være en snak om tro, liv, lykke, nød. Det er der plads til. At være menneske. Måske fordi der ombord er masser af tid, en uhøjtidelig tone og en afslappet humor. Der har været mange gæster ombord landet rundt, senest i Korsør.

Koncert og gudstjeneste

Trubaduren Karl Kristian spiller på Bethel fredag den 3. september kl. 20 til en gratis koncert.

Karl Kristian med det civile navn Thuesen til efternavn glæder sig til at spille og synge egne tekster og musik på Bethel. Han er opvokset i Hvide Sande, og Sømandsmissionen kender han lidt derhjemme fra.

Med inspiration fra mænd som Poul Krebs, Sebastian og Johnny Madsen er Karl Kristian en ung trubadur med meget på hjerte. Han har allerede erfaring med at arbejde for professionelle musikere på større scener og i studiet. Selv udfordres han af mentorer og guider som sangeren Poul Krebs og musikeren Palle Hjorth, der har spillet med mange af de store danske navne.

Karl Kristian nyder godt af deres erfaring.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Der er gudstjeneste på Bethel søndag den 5. september kl. 15 ved præst Henrik Højlund.

Bethel hed oprindelig Romsø Y302, og skibet blev søsat den 31. maj 1969. Y-kutterne var Flådens skibe, og der blev bygget i alt ni enheder på Svendborg Skibsværft i perioden 1969-1973.

Skibene havde oprindeligt to 20 mm maskinkanoner, som efterfølgende blev udskiftet med to 12,7 mm tunge maskingeværer. De var designet til farvandsovervågning og søredning i de danske farvande.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men Y 302 udgik af Søværnets tjeneste den 21. marts 2007, hvor hun blev købt af Sømandsmissionen. Så efter mange års aktiv tjeneste i Søværnet fortsatte skibet med at sejle – men nu med et ganske andet formål – at være et sejlende sømandshjem for alle.

Det er siden blevet løbende restaureret – det er i god stand og i store træk holdt tro mod sin historie.