Se verdens højeste sandslot og Noas Ark i Blokhus

Trods regn og blæst holder sadskulpturen af Noas Ark fortsat stand sammen med de ti andre sandskulpturer om dyrene i arken. De kan beundres i Blokhus i Nordjylland.

For at tiltrække turister til Blokhus og Jammerbugten kan man i år se en hel park af sandskulpturer i Blokhus.

Før man går ind i Skulpturparken, som indeholder en lang række ”rigtige” skulpturer af jern og sten, kan man udenfor parken se verdens højeste sandslot på 21,16 meter!

Efter at man har betalt entre, kan man inde i parken se 10 sandskulpturer bygget over temaet Noas Ark.

På skulpturen til højre vises alle dyrene, som marcherer ned fra Arken som er gået på grund på Ararats bjerge. Den flotte skulptur er skabt af Wilfred Stijger, Holland.

Udover arken, er der ti andre sandskulpturer skabt af forskellige sandkunstnere med udgangspunkt i ark-beretningen:

En skulptur handler om giraffer, en anden om himlens fugle, en hedder Ud af junglen, og andre Krybdyr, Noa og Familien, Syndfloden, Truede Dyrearter, De Grise, og Elefanterne.

Bibelens beretning

På programbladet gengives loyalt Bibelens beretning om Syndfloden:

”Menneskene på jorden bliver mere og mere onde. Derfor beslutter Gud at sende en stor flodbølge, der kan udslette livet på jorden. Han fortæller dog Noa, at flodbølgen kommer, og råder Noa til at bygge en ark. Noa skal medbringe sin familie og et par af hver dyreart til båden. Det lykkes Noa og familien samt dyrene i arken at overleve, da den omfattende flodbølge, som også kaldes syndfloden, kommer. Da det klarer op igen, sætter Gud en regnbue på himlen som et løfte til Noa om, at ingen oversvømmelse nogensinde skal ødelægge hele jorden igen.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Skønt at opleve denne ”bibelske” sandkunst-udstilling.