Smid abortloven på historiens losseplads

– Bed om, at Højesteret sender abortloven Roe vs. Wade på ”historiens losseplads”, opfordrede USA’s tidligere vicepræsident under et møde med konservative studerende i Young America’s Foundation (YAF) sidste onsdag.

Mike Pence mente, at USA efterhånden bliver mere pro-life, ligesom han forventer, at USA’s højesteret vil give abortmodstanderne den sejr, de længe har sukket efter.

– Livet er en gave fra Gud, fastslog Pence i talen til de unge i YAF. ”Jeg har været med i pro-life-bevægelsen, siden jeg var omkring jeres alder. Og jeg har aldrig været mere optimistisk om, at vi er nær den dag, hvor vi vil genindføre respekt for livet som centrum i amerikansk lovgivning.”

I USA’s højesteret sidder tre dommere, der blev udpeget, mens Donald Trump var præsident og Mike Pence var vicepræsident, nemlig Neil Gorsuch, Brett Kavanaugh og Amy Coney Barrett. Der er ialt seks medlemmer i den ”konservative blok”, og nogle iagttagere omtaler domstolen som ”den mest konservative siden 1930’erne”, skriver Christian Headlines.