Pro life-støtte til atleter

Den amerikanske atlet Allyson Felix har startet fonden Power of She for at støtte kvindelige atleter i moderskabet. Foto: Allyson Felix’ Instagram-profil

Kvindelige atleter oplever et dilemma ved graviditet midt i deres karriere. Presset for at få abort hviler på dem, så de kan blive ved med at præstere på topniveau.

Den amerikanske atlet, 35-årige Allyson Felix, har netop sat olympisk rekord som den mest vindende kvinde i løbeatletik. Felix vandt sin ellevte olympiske medalje sidste lørdag ved OL i Tokyo. Det skete ved 4 x 400 meter stafetløb.

Blot dagen før havde hun slået rekorden som mest vindende kvinde i OL’s løb ved at vinde bronze i 400 meter løb.

Tidligere på sommeren etablerede hun Power of She-fonden i samarbejde med Athleta og The Women’s Sports Foundation. Fonden er stiftet for at hjælpe olympiske atleter med udgifter til børnepasning.

Pres for at vende tilbage

Ifølge lifenews.com er Allyson Felix blevet rost af mange prolife-fortalere for at advokere for atleter, der også er mødre, idet kvindelige atleter ofte føler sig presset til at få abort.

Allyson Felix har udtalt sig om kampen for at komme tilbage til atletik efter en svær graviditet, der førte til kejsersnit og bragte både hendes eget og den nu to-årige datter Camryns liv i fare. Hun har også fortalt, at hun følte et pres for at vende hurtigt tilbage, selvom hendes krop ikke virkede til at være klar.

Børn ofret for karrieren

Kvindelige atleter oplever ofte et pres om at vælge mellem deres ufødte børn og karrieren. Den amerikanske atlet i forhindringsløb Brianna McNeal, som identificerer sig som kristen, har for nyligt indrømmet, at hun følte sig rystet og traumatiseret, efter hun fik abort for at fremme sin karriere.

I 2017 indrømmede en anden olympisk guldvinder, jamaicansk-amerikanske Sanya Richards-Ross, at hun også fik en abort for at fremme karrieren. Senere sagde hun, at hun fandt Guds nåde og helbredelse og besluttede sig for at hjælpe andre kvinder, der også har fået abort.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De er blot to ud af flere, der har delt deres historier om at vælge livet og at konkurrere, mens de har været gravide.