700 sydkoreanere vil nå Nordkorea med evangeliet

Over 700 missionærer fra Korean World Missionary Fellowship deltog i en konference på Handong Global University i juli. Foto: Handong Global University

Et enormt sydkoreansk missionsselskab holdt i juli konference på det kristne universitet Handong Global University.

Korean World Missionary Fellowship (KWMF), som har 20.000 missionærer, har ellers i flere årtier holdt deres konference i USA.

Hårdt program

Trods pandemien deltog 300 af missionærerne fysisk, mens 400 fra 75 forskellige lande deltog virtuelt. Alligevel var der bekymring blandt ældre missionærer, fordi der har været tilbagegang i KWMF, som engang var verdens næstsstørste missionsselskab målt på antal udsendte.

– Vi må se missionen i et nyt perspektiv og have flere forskellige tilgange. Ellers kan det blive svært for missionen at overleve, udtalte formanden Choi Keun-bong, som selv har været missionær i Kirgisistan i 28 år, til CTS News.

Under den tre-dages konference startede hver dag med bøn klokken 6.30. Herefter fulgte debatter, undervisning og workshops, indtil dagen sluttede med lovsangsgudstjeneste klokken 22.

Forpligtet på Nordkorea

Et af de vigtigste emner på konferencen var missionsarbejdet i det lukkede land Nordkorea. Konferencen vedtog en udtalelse ved navn The Pohang Statement, som blev oversat fra koreansk til engelsk, spansk og kinesisk. Her hedder det:

“Vi erklærer som koreanske missionærer, at vi har en særlig pligt og kaldelse til at bringe forsoning og til at evangelisere på den koreanske halvø. Vi opfordrer til beskyttelse og løsladelse af uretmæssigt tilbageholdte kristne arbejdere i Nordkorea.”