36 kristne dræbt af fulani-islamister

Biskop Jacob Kwashi måtte begrave 17 kristne fra Zangon Kataf County efter massakren. Skærmprint: Morning Star News.

Fulani-hyrder har i august dræbt 36 kristne i Kaduna State, Nigeria. En kirkeleder hævder, at angriberne har frit lejde, mens nogle kristne blev arresteret for at have forsvaret sig, skriver Morning Star News.

Angrebene fandt sted fra 4.-28. august i områderne Zangon Kataf, Kaura og Chikun. 17 kristne blev dræbt i landsbyen Doh (Mado), fem i Madamai, otte i Buruku og Udawa, tre i Machun og tre i Goran Gida, oplyste lokale borgere.

Angrebet i landsbyen Machun fandt sted den 26. august ved 19-tiden, oplyste Judith David i en sms til Morning Star News.

“Fulani hyrder har dræbt tre af vore kristne, og fem andre kristne er blevet såret. Det regnede, da hyrderne invaderede vores landsby. Vi var alle gået hjem for at sove, da hyrderne angreb landsbyen. Vi blev tvunget til at flygte ud i bushen, mens det regnede.”

Kadunas statskommissær Samuel Aruwan, der er uddannet journalist og har ansvar for at bekæmpe religiøs ekstremisme, har bekræftet drabene i en pressemeddelelse.

“Politi-enheder reagerede på et nødopkald fra landsbyen Machun. Da de ankom, hørte de også skud fra nabobyen Manuka. Da angriberne flygtede fra området, fandt opdagerne ligene af tre ofre,” oplyste Samuel Aruwan, der har gennemgået en efteruddannelse i at bekæmpe religiøs ekstremisme blandt andet ved Tony Blair Institute for Global Change i London i 2014.

Jacob Kwashi, der er anglikansk biskop i Zonkwa Diocese, og beboere i berørte distrikter, har oplyst, at gerningsmændene var islamistiske fulani-hyrder. Biskoppen, der begravede 17 kristne fra Mado, klager over, at regeringen intet gør for at hindre de daglige angreb på kristne i Nigerias mellembælte-stater.

”Vi har aldrig set så ond en regering her i landet, som den vi har nu. Regeringen støtter fuldt op om blodsudgydelserne i Nigeria. Vi bliver dræbt, bare fordi vi ikke er muslimer,” fastslog Jacob Kwashi ifølge Morning Star News.


Artiklen fortsætter efter annoncen: