Kirke vinder i stor sag om trosfrihed

John MacArthur og hans menighed har kæmpet for retten til at holde indendørs gudstjenester.

Pastor John MacArthurs kirke i Californien har vundet en principiel sag om COVID-19 restriktioner. Los Angeles County og delstaten Californien skal nu betale $800.000 til dækning af menighedens udgifter til advokatbistand i flere retssager.

Sidste år nægtede MacArthur og menigheden i Grace Community Church at efterleve forbud mod indendørs gudstjenester. Det medførte en række retssager, som skulle tvinge menigheden til at følge restriktionerne.

Los Angeles County truede kirken med bøder for flere tusinde dollars, og MacArthur kunne være blevet arresteret. Men nu har Grace Community Church vundet retssagen, til dels fordi USA’s højesteret i november afgjorde en generel sag på vegne af kirkerne.

Los Angeles County og delstaten Californien skal hver især betale $400.000 til dækning af kirkens advokatudgifter. Pastor MacArthur sagde under sidste søndags gudstjeneste, at pengene vil gå til advokatfirmaet Thomas More Society, som har repræsenteret kirken.

I Thomas More Society taler man om en ”stor sejr for trosfriheden”.

”Pastor MacArthur og Grace Community Church nægtede at bøje sig for regeringens tyranni, og de har endelig fået det fantastiske resultat, de fortjener. Takket være deres mod og udholdenhed, er retfærdigheden sket fyldest, og [forfatningens, red.] First Amendment er blevet bekræftet.

Amtet og staten Californien kan ikke længere behandle troende som anden klasses borgere,” fastslog Charles LiMandri fra Thomas More Society.