Kirke tilbyder ’værktøjspakke’ til venner af afghanske flygtninge

”Gud har altid kaldet sit folk til at byde fremmede velkommen og sørge godt for dem. Hjælpen skal være meget praktisk,” skriver Den anglikanske kirke i introduktionen til et nyt materiale fra kirkens Mission and Public Affairs team.

Om kontakten med de afghanske flygtninge hedder det videre, at der ikke bare er brug for en kortvarig insats, men for folk, der vil blive venner med familier og hjælpe dem til rette på den lange bane. Det er også et kald til at kæmpe for retfærdighed og hjælp til de mest udsatte, fastslår kirken i materialepakken.

”Lad os bede om, at Guds visdom og Jesu barmhjertighed må fylde os. Lad os bede og handle i Helligåndens kraft,” opfordrer missionsteamet.

I ”værktøjspakken” kan man fx læse om Afghanistans historie, den aktuelle procedure for flygtninge, der kommer til Storbritannien, og hvor man kan aflevere ting og sager til dem. Der er også vejledning til gode aktiviteter, indsamlingsmuligheder mm., og bibelselskabet The Bible Society bidrager med undervisningsvideoer om flygtninge i Bibelen.

Ifølge det britiske indenrigsministeriums Afghanistan Citizens’ Resettlement Scheme, vil Storbritannien det første år modtage 5.000 flygtninge og i de følgende år 20.000 afghanere fra risikogrupper.