Pave Frans: ’Abort er mord – tjek selv i en lægebog!’

I et interview under en flyvetur i sidste uge har paven meget tydeligt argumenteret for, at abort er mord.

”Tag en hvilken som helst bog om embryologi for lægestuderende. Tre uger efter undfangelsen er alle organerne der allerede, selv DNA… det er et menneskeliv!”

Så tydeligt udtalte pave Frans sig ifølge Christian Headlines til medierne under en flyvetur fra Slovakiet til Rom, hvor han kom ind på en række forskellige emner inklusive abort og samkønnet ægteskab. I forrige uge mindede paven om, at den katolske kirkes lære fordømmer abort som ”mord”. Samtidig mindede han dog kirken om at vise ”medlidenhed” overfor de berørte.

”Abort er mord. Kirken kan ikke ændre sin holdning. Den, der får en abort, slår ihjel. Vi må sige det, som det er,” fastslog paven. Efter at have anbefalet læsning af lægebøger om embryologi tilføjede han:

”For dem, der ikke forstår det, vil jeg spørge: Er det rigtigt at dræbe et menneskeligt liv for at løse et problem? Er det rigtigt at hyre en lejemorder for at dræbe et menneskeligt liv? Videnskabeligt set er det et menneskeliv. Er det rigtigt at fjerne det for at løse et problem? Det er derfor, at kirken er så hård i denne sag, for hvis den accepterer det, vil det være som at acceptere daglige mord!”

Paven refererede til en unavngiven statsleder, som havde fortalt, at hans land oplevede en demografisk nedtur, da abort blev mere udbredt. Reporternes spørgsmål til paven tog nu udgangspunkt i debatten om pro-choice politikeres ret til at deltage i nadveren.

– Nadveren er ikke for de perfekte. Det er en gave, som jeg aldrig har nægtet nogen, sagde paven for nylig til journalister.

”Jeg har aldrig nægtet nogen at modtage nadveren. Nadveren er ikke en pris til de perfekte. Nadveren er en gave – det er Jesu nærvær i kirken og i samfundet,” forklarede paven.

Han opfordrede præsterne til at praktisere ”nærhed, barmhjertighed og mildhed” overfor enkeltpersoner, når emnet kommer op.

Paven understregede også, at han er imod anerkendelse af samkønnede ægteskaber.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Ægteskabet er et sakramente, og kirken har ingen ret til at ændre de sakramenter, som Herren har indstiftet. Herren er god, han længes efter at frelse alle, men tving ikke kirken til at fornægte sandheden. Mange mennesker med homoseksuel orientering gør bod, de søger rådgivning hos en præst, og kirken hjælper dem. Men ægteskabets sakramente er noget andet,” fastslog paven.