Kristne i Wales får opmuntring fra Kenya

Det teologisk konservative netværk Gafcon har skrevet til anglikanere i Wales, efter at kirken dér valgte at velsigne samkønnede par.

Ærkebiskopperne, som leder Gafcon, sendte en hilsen fra Nairobi til de kristne i Wales.

”Fortvivlede” evangelikale kristne i Wales har søgt støtte i netværket Gafcon, efter at deres kirke i starten af september valgte at velsigne samkønnede. Nu har ærkebiskopperne i Gafcon sendt en hilsen til deres trosfæller i Wales, skriver Christian Today.

De anglikanske ærkebiskopper, der leder Gafcon, har netop holdt en todages samling i Nairobi, Kenya. Herfra har de skrevet om og til de kristne i Wales:

”Trofaste kristne i Wales, som er fortvivlede over, at deres område formelt har besluttet at velsigne samkønnede ægteskaber, har kontaktet Primates Council efter den enstemmige beslutning af biskopperne i Wales om at gå videre med velsignelse af samkønnede ægteskaber.

Gafcon’s ærkebiskopper har svaret med opmuntring og solidaritet for evangeliets skyld.”

I er ikke alene

Gafcon’s leder, Foley Beach, der er ærkebiskop for den anglikanske kirke i Nordamerika, skrev til de konservative anglikanere i Wales:

”Vi forstår, at beslutningen om at implementere velsignelsen af samkønnede ægteskaber i jeres område har været stærkt nedbrydende for troen. Det er vigtigt at understrege, at I ikke er alene.

Når I overvejer, hvad I skal gøre i denne situation, kan I være sikre på, at vi står sammen med jer i solidaritet, når I vidner om den tro, som én gang for alle er overleveret til de hellige.

Husk ordene i Josvabogen: ”Jeg siger det igen: Stå fast og vær modig! Vær ikke bange eller frygtsom! Husk, at jeg er Herren, din Gud, og jeg vil hjælpe dig med alt, hvad du skal gøre.”(Josva 1,9) – og vi står også sammen med jer.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gafcon

Det konservative netværk Gafcon holdt sin første globale Anglican Future Conference i Jerusalem i 2008. Her vedtog man den såkaldte Jerusalem Declaration, som bekræfter Bibelens autoritet og kirkens traditionelle syn på ægteskab og seksualitet. I 2020 lancerede Gafcon sit første anglikanske netværk i Europa, ANiE.

Dette europæiske netværk må være stedet, hvor de walisiske troende nu må søge støtte, mener redaktøren af Evangelicals Now, pastor David Baker.

”ANiE, som ledes af biskop Andy Lines, beskrives som ’et autentisk udtryk for anglikansk kirkeliv og mission’, og det er for dem, som har givet op i forhold til – eller er ved at blive smidt ud af – de eksisterende anglikanske kirker.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Under mødet i Kenya skulle biskopperne også forholde sig til uenighed om Kenyas første kvindelige biskop. Her mindede de hinanden om, at man under Apostelmødet i Jerusalem skelnede mellem frelses-spørgsmål og sekundære anliggender. Diskussionen om kvindelige præster er ikke et frelses-anliggende, og ”det vil ikke hindre vores mission med trofast at forkynde Kristus for alle nationer”, fastslog ærkebiskopperne.b