Taliban udfører massehenrettelser

David Eubank er tidligere elitesoldat i USA’s hær. Nu bruger han sin træning til at redde flygtninge i krigsområder og dele Guds kærlighed med dem. Foto: Dave Eubank fortæller om ”War Zone Ministry” på Fuller Studio.

Mindre end en måned efter tilbagetrækningen af de vestlige tropper fra Afghanistan er Taliban begyndt at arrestere og henrette folk, der opfattes som regimets fjender.

Nye fotos og videoer antyder, at Taliban dræber op mod 30 eller 40 ad gangen, fortæller den kristne missionær David Eubank, der selv er en tidligere elitesoldat fra USA. I et interview med CBN News fra Tadjikistan kalder han tilbagetrækningen ”vanærende” og et frygteligt løftebrud overfor tusindvis af efterladte, heriblandt amerikanske borgere.

I Tadjikistan ankommer mange flygtninge fra Afghanistan efter Talibans magtovertagelse.

”De [Taliban] jager nu folk, de prøver at få fat i alle navnene på enhver, som de mener er en fjende, fx tidligere medarbejdere for udenlandske regeringer eller ngo’er,” fortalte Eubank.
Missionæren tilføjer, at han ikke kender til omfanget af henrettelserne, men han mener, at det sker over hele landet.

Taliban lader amerikanere med ID-papirer slippe væk, men slår hårdt ned på alle, som ikke har papirerne i orden. Folk i Afghanistan lever i frygt, understreger han.

Modgift mod onskab

Ifølge websiden har den humanitære organisation Free Burma Rangers indtil videre hjulpet 1,5 millioner internt fordrevne, som ellers ville have mistet livet. ”Kærlighed er modgiften mod ondskab,” fastslår David Eubank, der er grundlægger af Free Burma Rangers.

I et interview med The Christian Post sidste år sagde han: “Jeg er motiveret af det, Jesus gør for mig, og jeg ønsker at dele hans kærlighed og opmuntre mennesker til at følge ham. Vi skal ikke lade os lede af komfort, frygt eller stolthed, men gå i den kærlighed, Gud giver os. Vi går ind i områder med direkte kamp for at redde liv og dele kærlighed.”

Kristne i størst fare

Den internationale humanitære organisation International Christian Concern har advaret om, at Taliban, som vil indføre sharialove, går målrettet efter både journalister, demonstranter og religiøse minoriteter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Næsten alle de afghanske kristne, angiveligt mellem 8.000 og 12.000, er konverteret fra islam og derfor særlig udsatte for streng forfølgelse.

“Deres status som konvertitter gør de afghanske kristne til direkte mål for forfølgelser både fra ekstremistgrupper og fra samfundet generelt,” vurderer ICC.