Se opad – ikke nedad i disse tider

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

Vi har bragt en del kronikker om bortrykkelsen. Det er en del af det kristne evangelium, som mange desværre sjældent beskæftiger sig med. Måske fordi de føler, at der er noget truende over ”de sidste tider” – men i virkeligheden er det et meget glædeligt budskab, som både Jesus og apostlene forkynder.

Når det kan føles truende, kan det skyldes, at mange tror, at vi skal igennem de syv rædselsår med Anti-Krist og Dommedag, som begge omtales i Bibelen. Og så er det naturligt, at man helst ikke vil beskæftige sig med fremtiden.

Men læg mærke til, at Jesus IKKE siger: ”Når alt det her begynder at ske, så skal I bøje hovedet, sukke og jamre, og for alvor frygte, for så bliver det endnu værre…!”
Nej, efter at Jesus i Lukasevangeliet 21 har fortalt om alt det, som vil ske i de sidste tider, så siger han:

”Når alt det her begynder at ske, så ret ryggen og løft hovedet, for befrielsens time nærmer sig.” (v. 28)
Tyder det ikke på, at vi har noget godt at se frem til?

Tegnene er tydelige

I 1948 vendte jøderne tilbage efter to tusind år, og i 1967 erobrede de også Øst-Jerusalem. Det var profeteret i Bibelen for årtusinder siden. Det er nok det tydeligste tegn på, at vi befinder os i verdenshistoriens afslutning.

Og der er også mange andre tegn. Jesus siger:

”Der vil komme varsler på himmelhvælvingen, både ved solen, månen og stjernerne, og i hele verden vil folkeslagene blive grebet af angst og stå rådvilde på grund af mægtige bølger og den brusende brænding. Folk vil besvime af rædsel, når de ser, hvad der er ved at ske med jorden, for himlens kræfter vil komme ud af balance.” (Luk.21,v. 25-26)

Vi har allerede oplevet tsunamier, og naturens kræfter synes ude af balance. Der har også været ”tegn i sol og måne” – bl.a. de fire blodmåner for et par år siden. (Se hjemmesiden.)
Når vi ser på den hastighed, hvormed det moralske forfald i verden sker i disse år, så kan vi også føle, at vi befinder os i de sidste tider, som Paulus beskriver i 2. Tim. 3.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Alt dette kan virke både rystende og deprimerende, hvis man selv har en kristen tro og moralopfattelse. For verden synes helt af lave. Og hvad skal det hele ende med…?

Befrielsen nærmer sig

Men her er det så, at Jesus siger:

”Når alt det her begynder at ske, så ret ryggen og løft hovedet, for befrielsens time nærmer sig.” (v. 28)


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den befrielse (eller forløsning, som der står i den autoriserede oversættelse), som Jesus taler om, er bortrykkelsen, hvor de troende kristne løftes op og møder Jesus i skyen for at være sammen med ham for altid.

Og hvilken befrielse og forløsning vil det ikke blive for alle dem, der – til trods for forfølgelser og flertallets enorme verdslige pres – holder fast ved deres kristne tro.
De vil blive bortrykket før Dommedag, fortæller Bibelen.

Det er et godt budskab for os, der tror! Så løft hovedet!

Men det er samtidig et meget alvorligt budskab. For Jesus siger også, at nogle af vores nærmeste (eller vi selv) risikerer at blive ladt tilbage. (To sover i samme seng, eller to arbejder sammen, men den ene vil blive ladt tilbage.)


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det vigtigste, vi kan gøre i denne tid er derfor at omvende os og leve tæt på Jesus. Og være fyldt af Helligånden, så vi har ”olie på lamperne”, når Han kommer.
Endnu er der også tid til at hjælpe flere til at tage imod Guds gratis nåde og frelse. Lad os prioritere det!