Både troende og tvivlende søger svar på bibelkonference

Mange bibelskoleelever er usikre på den kristne tro, siger Per Sigve Særheim, der er lærer på Bibelskolen i Grimstad og leder af Veritas-konferencen. Foto: Stein Gudvangen, KPK.

Mange mødes i efteråret på Veritas-konferencen på Sørlandet i Norge for at fordybe sig i trosrelaterede spørgsmål. Årets samling har Image og identitet som hovedtema, blandt andet ud fra mediedebatten om kønsidentitet.

– I år har vi også flere seminarer i spændet mellem psykologi, apologetik og sjælesorg, siger Veritas-leder Per Sigve Særheim til Kristelig Pressekontor. Han er hovedansvarlig og leder af konferencen.

Fredag var der tilmeldt 375 deltagere, og antallet var stigende trods begrænset markedsføring. I 2018 samlede den kristne matematiker, bioetiker og apologet John Lennox hele 700 deltagere på konferencen, der fandt sted i Grimstad.

De vigtigste spørgsmål

Per Sigve Særheimer er til daglig lærer på Veritas-linjen på Bibelskolen i Grimstad (BiG). Han har selv holdt en række seminarer med temaer som «Behøver Gud egentligt et «offer»? Kan han ikke bare tilgive?» – en indvending mod kristen tro fremført af den kendte ateist Richard Dawkins.

BiG’s elever har også deres kampe med Bibelens budskab om helvede og fortabelse. Nogle har en ”bombesikker kristen tro”, mens andre er erklærede tvivlere eller kæmper med det, der regnes som kristne grundsandheder.

– Men de ønsker at finde ud af tingene, og de stiller spørgsmål. Dette er noget af det fine ved et helt år på bibelskole. Der kan de gå ind den slags processer, siger Særheim, som snakker meget med eleverne om de vanskelige ting. Han har også flere gange oplevet, at eleverne under bibelskoleopholdet, i fællesskab med andre, gennem litteratur eller på Veritas-konferencen kommer videre i troen.