Haiti: 12 voksne missionærer og syv børn kidnappet

Christian Aid Ministries driver børnehjem og skoler i Haiti, hvor 40% ikke kan læse og skrive. Foto: Christian Aid Ministries

”Bed for os,” skrev en af missionærerne fra NGO’en Christian Aid Ministries på Whatsapp, lige før de 16 amerikanske statsborgere og én canadier blev kidnappet af en bande den 16. oktober. Banden forlanger 1 mio. dollars i løsesum pr. person.

De 17 personer var undervejs for at besøge et af organisationens børnehjem, da deres bus blev angrebet af den berygtede bande 400 Mawozo nord for Haitis hovedstad Port-au-Prince. Banden er – ud over bortførelser – kendt for at begå mord, biltyverier og hijacking af lastbiler.

Christian Aid Ministries (CAM), som støttes af Amish-folk og mennonitter, tilbyder blandt andet bibelundervisning og lægehjælp, driver børnehjem og uddeler korn til bønder i Haiti.

Haitis udenrigsminister, Claude Joseph, har forsikret, at eftersøgningen af de bortførte startede straks efter anmeldelsen af forbrydelsen.

CAM afviser at betale løsepenge for gidslerne, og en haitiansk topembedsmand forklarer, at myndighederne prøver at forhandle med gidseltagerne for at undgå at betale for deres frigivelse.

Fra hovedkontoret i Ohio opfordrer CAM til bøn for de bortførte, fem mænd, syv kvinder og fem børn samt deres familier, venner og kirker. Samtidig opfordres til bøn for kidnapperne, at de ”vil angre og finde troen på Jesus Kristus.” Christian Aid Ministries henviser på hjemmesiden til Romerbrevet 12,21 og Salme 91.

Generelt er antallet af kidnapninger på Haiti steget i 2021. Mindst 628, heraf 29 udlændinge, er blevet bortført siden januar, viser tal fra NGO’en Center for Analysis and Research in Human Rights i Port-au-Prince. Haiti har også oplevet andre katastrofer i år: Præsident Jouvenal Moïse blev myrdet i juli, og i august ramtes landet af et stort jordskælv, som dræbte over 2.200 mennesker.