Undersøg Facebooks rolle i trafficking!

Arizona har opfordret USA’s justitsministerium til at undersøge, hvilken rolle Facebook spiller som platform for menneskehandel og narkokarteller, i forbindelse med voldsom vækst i illegal indvandring i delstatens sydvestlige grænse.

Det skriver Christian Post.

I et brev til USA’s justitsminister Merrick Garland har justitsministeren i Arizona, Mark Brnovich, opfordret ministeriet til ”med alle lovlige midler” at holde den sociale mediegigant ansvarlig for dens rolle og medansvar for at ”facilitere menneskehandel og sex trafficking.”

Om baggrunden skriver Brnovich til ministeriet i USA:

”Vores kontor skrev til Facebook for at få klarhed over deres politik og procedurer for at forebygge et sådant misbrug af platformen. Den 30. august 2021 blev vi overraskede over at få et uddybende svar fra selskabet,…som erklærer, at dets platform tillader folk at dele information om, hvordan man illegalt kan komme ind i et land eller udbede sig information om, hvordan man kan blive smuglet ind.”

Facebook har skrevet til Brnovich, at de proaktivt fjerner indhold, der opfordrer til narkosmugling og trafficking gennem en automatisk scanning. Men ifølge Brnovich er denne indsats som en “papirtiger”, og han opfordrer USA’s regering til at beskytte Arizona mod ulovlig immigration og kriminalitet, som skyldes det sociale medie.

En rapport fra Tech Transparency Project i April viste, at der fandtes 50 Facebook-sider med tilbud om illegal indvandring til USA fra Mexico.

I juni afgjorde højesteret i delstaten Texas, at Facebook kan stilles til ansvar, hvis kriminelle bruger platformen til seksuel udnyttelse af mindreårige.


Artiklen fortsætter efter annoncen: