Haiti: Familier til 17 bortførte kristne tilgiver gidseltagerne

Bandeleder for 400 Mawozo, Wilson Joseph, truer med at skyde alle de bortførte fra Christian Aids Ministries, hvis han ikke får udbetalt løsesummen på 17 mio. dollars. Men NGO’en og de bortførtes familier vil tilgive.

De 12 voksne missionærer og fem børn blev lørdag den 16. oktober bortført efter et besøg i et af NGO’ens børnehjem. CAM afviser at betale løsepenge, men fastslog en uge efter bortførelsen, at ”familierne står sammen i deres ønske om at følge Jesu lære om tilgivelse”. Det handler om, at bandemedlemmerne må lære Jesus at kende:

”Vores konge, [Jesus], sagde, at han ikke ønsker, at nogen skal gå fortabt, men at alle skal nå til omvendelse,” fastslog en af de pårørende.

Der foregår nu forhandlinger om løsladelse af gidslerne mellem banden, Haiti og USA, som er hjemlandet for 16 af de bortførte. Men Wilson Joseph har i en video på YouTube svoret, at han vil skyde gidslerne. Samtidig udtalte han trusler mod Haiti’s premierminister, Ariel Henry, og lederen af det nationale politi, Léon Charles.

24/7 bønnekæde for gidslerne

Christian Aids Ministries opfordrer nu troende over hele verden til at tage del i en bønnekæde for de bortførte. ”For at ære Guds ønske om at søge hans suveræne hjælp på nødens dag, har vi organiseret en 24/7-bønnekæde for gidselkrisen på Haiti. I dag beder vi Jesu efterfølgere i hele verden skrive sig op til at bede 15 minutter hver dag, indtil situationen er afklaret”.

Man kan skrive til prayers@christianaidministries.org med oplysning om det foretrukne tidsrum ud fra Eastern Daylight Time. “En retfærdigs bøn har en mægtig kraft,” fastslår NGO’en med henvisning til Jak. 5,16b.