International bededag for forfulgte kristne

World Evangelical Alliance holder bededag for den forfulgte kirke den 7. og 14. november.

World Evangelical Alliance, som blev grundlagt i 1846, har i år 175 års jubilæum. WEA’s formål er at samle evangeliske kristne til bøn, mission og kamp for retfærdighed.

”Blessed Are the Persecuted” ”Velsignede er de forfulgte” er temaet for den internationale bededag for den forfulgte kirke, som arrangeres af World Evangelical Alliance.

International Day of Prayer for the Persecuted Church (IDOP) gennemføres i år den 7. og 14. november. Og i lyset af, at over 300 millioner kristne verden over lever under forfølgelse, opfordrer WEA alle evangeliske kirker til at være med i forbønnen.

Gennem den årlige bededag kan kristne stå solidarisk med dem, der diskrimineres og forfølges alene på grund af deres tro på Jesus Kristus, forklarer WEA.

Alliancen har derfor fremstillet ressourcer om forfulgte kristne på flere sprog i forbindelse med dette års bededag.

Materialer på 5 sprog

“I WEA tror vi, at bøn kan udfri de lidende hellige, men det er vigtigt først at vide, hvad de gennemlever. IDOP er blevet til for at udruste kirken til at bede for de forfulgte på et oplyst grundlag. Derfor har vi lavet en række materialer for at hjælpe kirken med forbønnen.

Disse materialer findes på IDOP.org, på engelsk, spansk, fransk, portugisisk og russisk. Temaet fra Matt. 5,10 skal få os til at bede om, at de forfulgte ikke mister modet, men husker, at de vil få stor løn i himlen,” forklarer Bishop Dr. Thomas Schirrmacher, der er generalsekretær i WEA.