Nigeria: Hyrder dræber 31 kristne på bare ét døgn

– Det eneste, vi har tilbage, er Gud og håbet, siger en af de forfulgte kristne i Nigeria. Foto: Open Doors

Fulani-hyrder har dræbt 1 kristen under en gudstjeneste i Kaduna State. Samme nat blev 30 andre dræbt i flere angreb, skriver Morning Star News den 28. september.

Hyrderne angreb menigheden i Evangelical Church Winning All (ECWA) i Gavaciwa, Kachia County, dræbte én person og sårede mange andre, heraf flere alvorligt, oplyser en lokal borger, Mercy Musa, i en sms til Morning Star News.

Hændelsesforløbet bekræftes af regeringens talsmand, Samuel Aruwan. Guvernør Nasir Ahmad el-Rufai har kondoleret menigheden og den dræbtes familie og udtalt, at han ”beder for, at den afdødes sjæl må finde fred”.

De islamistiske fulani-hyrder dræbte samme nat 30 andre kristne og ødelagde flere dusin hjem i to landsbyer i Kaura County. En af landsbyboerne, Becky James, skrev til MSN, at angrebet skete omkring midnat, og at flere af hendes slægtninge var blandt ofrene. Mange huse blev ødelagt under angrebet, fortalte hun, og tilføjede på alle de lokale kristnes vegne:

“Vore hjerter er fyldt med smerte, frygt, bitterhed og skuffelse. Traumet, den makabre serie af mord, de daglige kidnapninger, angreb på bønder og ødelæggelse af afgrøder, nedbrænding af huse, kirker og mennesker, og massebegravelserne er meget forfærdelige. Det eneste, vi har tilbage, er Gud og håbet.”