Jødisk ægtepar giver 18 mio $ til lægemission i Afrika

Den jødiske forretningsmand Mark Gerson og hans hustru, Rabbi Erika, har givet 18 mio. dollar til kristen lægemission.

Entrepenør Mark Gerson og hustruen Erika, der er rabbiner, er traditionelt praktiserende jøder i New York. Men det forhindrer dem ikke i at støtte kristen lægemission med en formue, skriver The Christian Post.

Ægteparret har i årevis doneret millioner af dollars til læger, der rejser til de fattigste og mest afsidesliggende områder af Afrika, og de er blandt de største private donorer til kristen lægemission i Afrika.

Mark Gerson, der er investor og en af grundlæggerne af det internationale konsulentfirma Gerson Lehrman Group, fortæller, at de 18 millioner dollars kommer fra familiens private opsparing.

”Den bedste investering man kan gøre, enten i virksomheds- eller i NGO-kontekst, er ved at at støtte kristne lægemissionærer i Afrika,” fastslår han. Til CP tilføjer han, at der nogle steder i Afrika kun findes 1 læge for hver 10.000 eller 40.000 indbyggere.

Han nævner statistikker, som viser, at Afrika kun har 3 procent af verdens læger, mens kontinentet lider af 24% af verdens sygdomme. Men kristne læger kan gøre meget med meget små ressourcer, forklarer han.

Der er et stort udækket behov for operationer, og mange gravide dør under fødsler, fordi de ikke har adgang til kejsersnit. I Uganda og andre afrikanske lande vil kun 20 % af de kvinder, der har brug for at føde ved kejsersnit, have adgang til det.

Det betyder, at 80% ikke kan få kejsersnit, og disse kvinder risikerer en lang række fødselskomplikationer, hvis de da ikke dør under fødslen.

En del af den store gave øremærkes til kejsersnit, foruden iltapparater og strømforsyning til klinikkerne, samt boliger for patienterne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Gerson’s donation vil gå til lande som Kenya, Uganda, Malawi, Sudan (Nuba Mountains), Liberia, Burundi og Etiopien. I forbindelse med gaven har den schweiziske Union Bank of Switzerland bidraget med yderligere 2 millioner $, så gaven nu er på $20 millioner.