Nyt ’dansk’ krisecenter for udsatte kvinder blev indviet

Kvinderne uddannes bl.a. som kokke, så de kan arbejde i en restaurant eller cateringvirksomhed. Ansigterne er sløret af hensyn til kvindernes sikkerhed.

På en rejse til et overvejende muslimsk land i Centralasien kunne frivillige og medarbejdere i Dansk Europamission indvie et nyt krisecenter for udsatte kvinder.

Bygningen har kostet omkring 800.000 kr. og er betalt af Dansk Europamissions givere. Her kan sårbare kvinder bo i sikkerhed og få jobtræning, fortæller generalsekretær Samuel Nyman Eriksen.

Siden 2012 har Dansk Europamissions givere støttet projektet, hvor voldsramte kvinder, prostituerede og handlede kvinder får hjælp til selvhjælp. De udsatte kvinder får omsorg, sjælesorg, advokat- og lægehjælp – og ikke mindst jobtræning, så de kan blive selvforsørgende.

Det er lokale kristne, der står for dette arbejde. Af sikkerhedshensyn kan missionen ikke nævne landets navn.

Kvinderne har nemlig også mulighed for at høre om den kristne tro, hvis de er interesserede. Og flere sønderbrudte kvinder bliver forvandlede af mødet med Guds kærlighed i Jesus Kristus, fortæller Samuel Nyman Eriksen.

15-årige Mekti blev gift med en ældre mand

En af de kvinder, der har fået hjælp i projektet, er Mekti. Som 15-årig blev hun presset af sin mor til at gifte sig med en mand, der var meget ældre end hende selv. Han behandlede hende så dårligt, at hun ofte løb hjem til sine forældres hus.

“Men min mor tvang mig til at vende tilbage til min mand”, fortæller Mekti. “Jeg blev derfor meget bitter på min mor, på grund af hendes ligegyldighed over for mig. Som tiden gik udviklede jeg et had til min mor. Efter vores søns fødsel forlod jeg min mands hus og boede hos en veninde. Jeg behandlede vores søn meget dårligt, da han mindede mig om min mand,” fortæller Mekti.

“På grund af skuffelser i mit liv, kom min veninde og jeg i dårligt selskab. Vi begyndte at drikke og ryge. I den tid mødte jeg en ung mand, der var narkohandler. Jeg gik med ham, drak, gik på natklubber, hvor jeg undertiden optrådte som danser. Efter to år rejste han til Rusland, hvor han blev fanget med stoffer og kom i fængsel,” fortæller Mekti.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hørte om Håbets Hus

Mekti var deprimeret og ville ikke leve længere. Men nogle venner fortalte om det kristne krisecenter for kvinder.

“Jeg henvendte mig, og de bød de mig meget varmt velkommen. De gav mig og mit barn plads på shelteret og rådgivning hos en psykolog.
Det første stykke tid var jeg var meget vred på de andre piger og lederen af krisecentret. Men jeg kunne ikke få et job, når jeg havde en forkert holdning til andre mennesker. Psykologerne arbejdede længe med mig, og jeg talte også med projektlederen og de andre på krisecenteret. Jeg så medarbejdernes venlige holdning til mig på trods af min vrede. Jeg var overrasket over, hvordan de fik en sådan kærlighed til os.
Efter et stykke tid forstod jeg, at dette er kærlighed fra Gud, der elsker os, som vi er. Så bad jeg til Gud og accepterede Jesus i mit hjerte som min frelser.
Gud begyndte at arbejde i mit liv. Jeg blev roligere. Hvor jeg tidligere kæmpede mod de andre piger, hjælper jeg dem nu. Jeg hjælper lærerne og respekterer dem. Jeg begyndte at tale kærligt til min søn.
Gud har også helbredt mit hjerte og befriet mig for skam. Gud har nu velsignet mig med et godt arbejde. Jeg arbejder nu for et stort firma som salgsagent. Medarbejderne på det kristne kvindekrisecenter støttede mig igennem min vanskelige tid.
Må Herren velsigne dem for deres arbejde med at støtte kvinder som mig!” slutter Mekti.