Ugentlig prædiken fra MF

’PÅ SØNDAG’ er en ny blog fra Menighedsfakultetet, der udlægger søndagens evangelium.

Pastor emeritus Mogens G. Jensen formidler evangeliet gennem MF-bloggen ”På Søndag”.

Menighedsfakultetet har den 8. oktober lanceret en ny blog-række under navnet ’PÅ SØNDAG’. Blogindlæggene vil på ugentlig basis give en forsmag på den kommende søndags evangeliebudskab.

’PÅ SØNDAG’ kan således bruges som en mental og åndelig forberedelse til søndagens gudstjeneste. Eller den kan læses af dem, der af forskellige årsager ikke har mulighed for at deltage i en gudstjeneste en given søndag. Eller af dem, der en søndag aften gerne lige vil have opsummeret, hvad evangelietekstens budskab er.

Forfatter til ’PÅ SØNDAG’ er cand.theol. pastor emeritus Mogens G. Jensen, der gennem det meste af sit arbejdsliv har været sognepræst i Nørre Uttrup Kirke nord for Aalborg. Mogens G. Jensen måtte stoppe som sognepræst pga helbredsmæssige udfordringer, men han er fortsat optaget af at tjene Gud og række evangeliet videre. I den nye blog gennemgår han evangelieteksterne kort udtrykt gennem overskrifterne: Tanken, Troen og Udfordringen.

Selv siger Mogens G. Jensen om sin nye opgave:

”Det har altid været en stor glæde for mig at formidle det kristne evangelium mundtligt igennem prædikener både om søndagen og til hverdag. Det er jeg desværre ikke i stand til mere. Men jeg blev straks tændt på opgaven, da Menighedsfakultetet spurgte, om jeg ville skrive lidt om den kommende søndags evangelietekst.
’PÅ SØNDAG’ giver mig mulighed for fortsat at dele evangeliet med andre, nu blot skriftligt. Mit ønske er, at det må blive til glæde og opbyggelse for læserne.

Prøveperiode

’PÅ SØNDAG’ lægges ud midt i ugen på Menighedsfakultetets blog: www.teologi.dk, hvor de er nemme at finde og offentligt tilgængelige for alle interesserede. Foreløbigt kører blog-serien i en prøveperiode til og med sidste søndag i kirkeåret den 21. november.

Ideen til ’PÅ SØNDAG’ opstod efter, at Mogens G. Jensen en længere periode har hjulpet Menighedsfakultetet med flere forskellige afgrænsede opgaver blandt andet som videnskabelig assistent for professor i kirkehistorie, Kurt E. Larsen.

– ’PÅ SØNDAG’ er blot en af utallige udtryk for, at Menighedsfakultetet driver teologi for kirkens skyld. Vores hovedbeskæftigelse er at uddanne teologer til opgaver i kirke og mission, herunder præster, forklarer landssekretær på Menighedsfakultetet, Nils Andersen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: