Forklaringen på den lysende Kristus-figur ved motorvejen

Jens Erik Rasmussen satte en 4 meter høj Kristus-figur op på sin bygning, så den kan ses fra motorvejen.

Har du lagt mærke til en lysende skikkelse vest for motorvej 45 ved Hedensted…?

Mange bilister har gennem de sidste 23 år bemærket den lysende figur, som ses klart i vintermørket.

Hvad er historien bag denne skikkelse, som minder lidt om Thorvaldsens berømte Kristus-skikkelse i Københavns Domkirke? Den viser Jesus, der står med udstrakte arme, som om han velsigner bilisterne.

Det er tømrer Jens Erik Rasmussen, Gl. Sole, der har sat den 4 x 4 meter store figur op på sit maskinhus – hævet 4 meter over jorden.

– Hvorfor har du gjort det?

– Fordi de fleste danskere slet ikke véd, hvad kristendommen egentlig går ud på. De har ikke forstået, at det er et valg, vi må træffe, forklarer Jens Erik.

– Jeg synes ikke, at jeg som troende bare kan se på, at så mange ikke får sandheden at vide. For ifølge Bibelen undgår vi kun at gå fortabt ved at tro på Jesus Kristus.

Døbte i et vaskefad

Selv rejste han som ung i 70’erne til Etiopien sammen med Anne Marie for at gøre gavn i missionen. Forud havde han en periode været KFUM-sekretær, men nu blev han spurgt om at tage til Afrika. Selv om han var tømrer og byggemissionær, har han døbt over 30 mennesker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Vi missionærer fungerede også som præster, indtil afrikanerne selv kunne overtage. Det foregik enkelt og primitivt. Døbefonten var nogle gange et vaskefad, og engang, da jeg skulle til at døbe, var vandet sivet ud af et hul, husker han.

Men tiden i Afrika efterlod et alvorligt traume hos parret. Da Anne Marie skulle føde deres tredje barn, foregik det på et norsk missionshospital, hvor forholdene ellers var gode. Men fødslen slog fejl. Efter 18 timers fødsel blev barnet dødfødt – men moderen overlevede heldigvis. Desværre fik hun ikke lov til at se barnet og holde det. Og det har været svært at tænke på.

Med Julebil fra Skagen til Gedser

Da parret kom hjem til Danmark, bemærkede Jens Erik, at de fleste danskere var ret ligegyldige overfor kristendommen. For ham var troen det vigtigste i verden. Derfor forsøgte han på forskellige måder at trænge igennem til almindelige mennesker med ”det gode budskab” – som ellers kun blev fortalte inde i kirkerne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Blandt hans utraditionelle initiativer var at opbygge en ”julebil” med et stort skilt på, som han kørte fra Skagen til Gedser med. På skiltet stod der:

”Glædelig Jul, venner! Gud har besøgt vor jord. Jesus blev vor redningsmand.”

Historien om Jensen

Han fik også fremstillet et hæfte, som han fik omdelt i hele Hedensted kommune.

Hæftet, som var illustreret af en tegner, handlede om en typisk dansker, Jensen, som levede et normalt og ordentligt liv, men ikke tog sin tro alvorligt. Formålet var at sætte ”kirkefremmede” danskere i kontakt med Gud igen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det var henvendt til dem med Volvo, villa og vovhund. I hæftet står der bl.a. ”Tro er, at ’din parabol’ rettes mod Gud”.

På gaden om natten

I 1998 fik Jens Erik den idé at sætte sig ved et bål på gågaden i Vejle om natten. Han ønskede at være til rådighed for unge og andre, som var ude om natten, og som ofte havde drukket for meget. Alkohol løser op for hæmningerne – så i den tilstand havde mange også mod til at snakke om de store spørgsmål i livet.

Selv om Jens Erik også har været udsat for vold, har han siden 1998 siddet på gågaden om natten, lige bortset fra corona-perioden. Og det har været barsk ind imellem, når folk er fulde:

– Ja, jeg er blevet slået, sparket og spyttet på. Jeg har også oplevet at blive slået i hovedet med en ølflaske. Der var en fyr, der slog mig så hårdt, at jeg mistede bevidstheden. Han røg bagefter 30 dage i fængsel. Lang tid efter kom han og sagde undskyld. Jeg snakkede med ham, og han havde det ikke godt. Han ville tage sit eget liv, sagde han. Jeg håber ikke, han gjorde det. Men det er nu 3-4 år siden, jeg så ham sidst. Jeg forsøgte at hjælpe ham til at tro og få et bedre liv her – og efter døden.