Nye restriktioner for kirkerne

Fra den 26. november 2021 har der været krav om, at folkekirkens arbejdsgivere, herunder menighedsrådene, skal pålægge de ansatte at kunne fremvise et gyldigt coronapas. Julegudstjenesterne bliver dog tilsyneladende fredet i år.

Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, udtalte sig om sagen på et pressemøde onsdag aften.

– Vi har ikke overvejet yderligere tiltag på trossamfund og folkekirke. Velvidende at det her er en tid, hvor der kommer flere i kirkerne, sagde Søren Brostrøm ifølge Dr.dk. Tilsyneladende vil man prøve at undgå en gentagelse af det kaos, der udfoldede sig sidste år, hvor julegudstjenesterne blev aflyst med meget kort varsel i de fleste kirker.

– Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan fra min side til, at vi ikke gentager det forløb. Vi har ingen konkrete overvejelser om restriktioner på trossamfund, fastslog Søren Brostrøm.