#PrayForPogba

Af Kirstine Høj, Journalist

På motorvejen fik jeg fodboldspiller Paul Pogba på hjernen. Det ledte til bøn for ham.

Søndag den 24. oktober kørte jeg på E45, da navnet ’Paul Pogba’ kom til mig flere gange. Er du ligesom jeg heller ikke mere fodboldinteresseret end til husbehov, kan jeg fortælle, at Paul Pogba er en 28-årig fodboldspiller, der spiller på det franske landshold og på det engelske storhold i Premier League, Manchester United.

Hvad jeg på motorvejen ikke vidste var, at Manchester United senere den dag ville tabe sønderlemmende 5-0 til ærkerivalerne fra Liverpool FC. Og at Paul Pogba i 60. minut indkasserede et rødt kort for en grov tackling. Det fortalte en fodboldentusiast mig senere, da jeg berettede om min køretur.

Google det

Efterfølgende har jeg tænkt, om jeg var den eneste, som den eftermiddag ud af det blå kom til at tænke på Paul Pogba, og om vores fælles forbøn kunne have forhindret det røde kort til ham. Ikke fordi vi mennesker kan flytte bjerge af os selv; men fordi Gud kan gribe ind.

Oplevelsen på motorvejen var så påfaldende, at jeg ved hjemkomst søgte på nettet for at finde ud af mere om Paul Pogba. Helt konkret søgte jeg på, om han bekendte sig til den kristne tro.

I min søgen fandt jeg ud af, at Paul Pogba har konverteret til islam. Han har udtalt, at det at blive muslim har gjort ham til et bedre menneske. Han har også været på pilgrimsrejse til Mekka under Ramadanen.

Gud lægger på hjerte

Jeg tror på, at Gud kan lægge enkelte mennesker, grupper af mennesker og nationer på vores hjerte. Mennesker, som vi har en særlig nød for og ønsker at bede for. Jeg har det sådan med Iran, Banjar-folket (en etnisk gruppe boende i Indonesien, Malaysia og Singapore) samt whistleblowere og andre systemkritikere. Og siden for nyligt også med Paul Pogba.

Jeg tror, at Guds besked til mig ved at få Paul Pogbas navn på hjernen var, at jeg skulle være begyndt straks at bede for ham, #PrayForPogba. Til en anden gang vil jeg omgående begynde at bede, hvis jeg uventet får et navn på hjernen.


Artiklen fortsætter efter annoncen: