Trusselsbreve sendt til kristne i Nigeria

Kristne i det nordvestlige Nigeria har modtaget skriftlige dødstrusler, som vil blive udført, hvis de ikke lukker deres kirker. Politiet i Zamfara har nu øget sikkerheden omkring kirkerne.

Det skriver Morning Star News.

Mary Ibrahim, der bor i delstaten Zamfaras hovedstad Gussau, har efterfølgende skrevet i en sms til Morning Star News:

“Der har været frygt og panik her, siden folk modtog brevet. Det er blevet sværere for kristne at gå til møder og bibelstudier i kirkerne.” Mange kristne i delstaten holder sig nu væk fra kirkerne, mens andre flytter væk fra delstaten, fortæller lokale indbyggere.

”Der blev sendt et brev til vore kirker med advarsel om, at de kristne skal lukke kirkerne, ellers bliver vi angrebet. Vi er bekymrede for, at disse fulani-terrorister vil gennemføre deres trusler, fordi de nu har total kontrol over landdistrikterne i delstaten Zamfara,” sagde Ayuba Matthew fra den evangeliske kirke ECWA.

Politiet prøver at fastslå, hvem der har sendt brevene, mens de lokale mistænker enten islamister blandt fulani-hyrderne eller medlemmer af terrorgruppen Boko Haram.

En talsmand for politiet i Gussau har i en pressemeddelelse den 30. november oplyst, at de har en kopi af trusselsbrevet, som blev sendt til de kristne.

”Brevet advarer kristne i Zamfara mod at holde gudstjeneste og kræver, at de lukker kirkerne. Vi har selv informeret de kristne ledere om truslen,” sagde Mohammed Shehu.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Politikommissæren har inviteret kirkeledere fra Christian Association of Nigeria (CAN) i Zamfara til en diskussion om sikkerheden, og betjente holder vagt og beskytter kirkegængerne, især om søndagen. Samtidig er betjente i civil blevet sendt ud for at samle efterretninger om afsenderne af trusselsbrevet.

CAN’s generalsekretær Joseph Bade Daramola skrev i en pressemeddelelse den 1. december, at de kristne ikke generelt har problemer med muslimer eller islam, men kun med de fanatiske islamister, som har erklæret krig mod kristendommen. Samtidig opfordrede Daramola Nigerias regering til at refundere løsepenge, som kirkerne har betalt for frigivelse af bortførte kristne de sidste fem år.