Online mission hjælper hundredtusinder af unge til tro

Data fra Groundwire for april 2021 viser 209.409 besøg på hjemmesiden, og at 14.171 havde bekendt deres tro.

I 2021 har over 190.000 unge sagt ja til Jesus Kristus efter at have lært mere om troen gennem videoer produceret af NGO’en Groundwire.

Groundwire har især fokus på at bruge sociale medier i forkyndelsen for millennials og Generation Z, dvs. unge og yngre mennesker under 40.

’Ikke ateist-mission’

”Vi går ikke efter ateister. Medierne vil gerne have os til at tro, at alle og enhver er ateist, men i virkeligheden tror 71 % af millennials og Gen. Z, at der findes en Gud,” siger Sean Dunn, der er leder af Groundwire, til nyhedsbureauet Faithwire.

”Vi er rigtig gode til at afbryde folk midt i underholdningen på internettet — og på deres lille skærm kaste lys over deres behov og meningen med livet.

Vi behøver ikke overbevise dem om, at Gud findes. Vi skal bare minde dem om, at han er relevant, også når han bryder igennem, lige ind i denne nød i deres liv, forklarer Sean Dunn.

Ifølge data, der kan læses på Groundwire’s hjemmeside, tror 68 % af de unge på himlen. 65 % af dem går sjældent eller aldrig i kirke, og 39 har ingen religiøs tilknytning.

Men samtidig vil 65 % af de unge kalde sig kristne, selv om mindre end 1 af 5 kan sige, hvordan man bliver en kristen.

– De fleste under 40 tror, at der findes en Gud. Det handler bare om at vise, at han er relevant for dem, og det virker at gøre det online, siger Sean Dunn fra Groundwire.

Stor succes

Dunn forklarer, at Groundwire bruger sociale medier for at nå de unge, fordi de fleste af dem alligevel tilbringer det meste af deres tid online.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Vi kan ikke få dem til at gå i kirke, men vi kan få dem til at lægge deres telefoner. Og så bruger vi indhold fra Hollywood,” siger Sean Dunn.

Groundwire vækker de unges interesse med korte videoer. Derefter sættes de i forbindelse med et mentor-team, som peger på Jesus, fx. gennem JesusCares.com.

I 2020 førte Groundwire’s indsats til, at over 116.000 unge kom til tro, mens tallet i 2021 var 192.000.


Artiklen fortsætter efter annoncen: