Verdensmålsbog får pris

Verdensmålsbogen skal inspirere menigheder, organisationer og kristne i Danmark til at engagere sig og handle på verdens udfordringer lokalt, så det får global virkning

Blumes ærespris på 25000 kr tildeles organisationerne bag Verdensmålsbogen. Midlerne gives videre til unge, der ønsker at igangsætte konkrete Verdensmål-handlinger.

Blumes ærespris blev indstiftet i 2021 og uddeles hvert år.

Legatbestyrelsen støtter kirkeligt arbejde blandt børn og unge og har i år haft fokus på verdensmål og kirkeligt ungdomsarbejde.

Bestyrelsen fandt det derfor oplagt at tildele Blumes ærespris på 25.000 kr. til Verdensmålsbogen, ”FN’s Verdensmål i lyset af den kristne tro” og det dertilhørende digitale handlingssite ”Verdensmålene – fra Ord til Handling”.

Begrundelsen er, at det viser, hvordan Bibelen, den kristne tro og teologisk refleksion kan være en ressource i arbejdet for at nå FN’s 17 Verdensmål.

Værdier er afgørende

Tildelingen skete efter indstilling fra biskop Peter Fischer-Møller og Mads Christoffersen, hhv. formand og generalsekretær i Danske Kirkers Råd:

”Den bærende idé bag materialet er, at værdier er afgørende for holdning, håb og handling. Kristentro, bibeltekster og andagtslivets bønner og salmer giver indsigt og livsperspektiv på den virkelighed, som børn, unge og voksne står i. En virkelighed, som Verdensmålene om bl.a. klimakrise, ulighed og ligestilling sætter ord på, og som optager mange unge brændende,” lyder det blandt andet i indstillingen.

Flere står bag Verdensmålsbogen

Det er Folkekirkens Nødhjælp, ADRA Danmark (Adventistkirkens udviklings- og nødhjælpsorganisation), Center for Kirkeligt Udviklingssamarbejde og Folkekirkens mellemkirkelige Råd, der står bag udgivelsen af Verdensmålsbogen og handlingssitet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bogens formål

Formålet med bogen og sitet er at inspirere og engagere menigheder, organisationer og kristne i Danmark til at handle på verdens udfordringer lokalt, så det får global virkning.

Modtagerne af æresprisen har besluttet, at de 25.000 kr. skal omdannes til en pulje for konkrete Verdensmål-handlinger. Unge ildsjæle, der ønsker at starte et lokalt verdensmålsprojekt, kan har dermed søge puljen.

Penge til de engagerede

”Vores formål med bogen og siden har været at skabe lokalt engagement og handling for Verdensmålene.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Og vi ved, hvor langt en gruppe unge i en kirke, spejdere eller på en højskole kan komme med et forholdsvis lille beløb, når de lægger deres energi og engagement oveni.

Derfor har vi valgt, at pengene skal ud og bruges der, hvor engagementet og effekten er allerstørst,” lyder det fra organisationerne bag initiativet.

Blumes ærespris

Prisen uddeles som en anerkendelse til en person, forening eller organisation, der på grundlag af legatets formål har været i stand til at fremstille og formidle kristendom og kristne livsperspektiver på en nytænkende, overraskende eller udfordrende måde.