Aarhus Bykirke inviterer til en dag med skaberglæde

et billede af Peter Brandes.

Aarhus Bykirke inviterer til ”kreativitetsdag” lørdag d. 26. marts. Arrangementet er for alle, der går rundt med en indre kreativitetstrang, og to af landets anerkendte kunstnere kommer og fortæller om deres arbejde.

Dagen har initiativtagerne, med kirkens præst Henrik Højlund i spidsen, valgt at kalde KOS (det norske ord for hygge) – som en forkortelse for: Kom og skab.

– Vi er nogle stykker, som har haft stor lyst til at lave en ”kreativitetsdag” i Aarhus Bykirke. En dag, hvor vi giver plads til, at alle, der går rundt med en lille eller stor indre kreativitetstrang, kan få sat den i spil, fortæller Henrik Højlund om baggrunden for dagen.

Kendte kunstnere

Dagen starter kl. 13.00, og i løbet af eftermiddagen tilbydes der fire workshops. Om aftenen kommer to meget store kunstnere, nemlig Peter Brandes og Maja Lisa Engelhardt, og siger noget om deres arbejde som kunstnere. Peter Brandes vil sige noget om det, han har gang i i Aarhus domkirke ud fra temaet: ”En udsmykning undervejs – fra usynligt til synligt til usynligt”.

kunstner Maja Lisa Engelhardt i gang med et større kunstværk.

Maja Lisa Engelhardt vil sige noget om det, hun gav udtryk for i et avisinterview for nogle år siden, at hun ofte føler sig helt tom og magtesløs foran det hvide lærred. Tema: ”Jeg har brug for hjælp”.

Workshops og foredrag

Dagens program starter med en halv times oplæg ved Henrik Højlund, og derefter slippes kreativiteten løs i tre timer i de fire forskellige workshops:

– Akvarelmaling v. Erik Boye

– Recycling-workshop v. Birgit Elmon


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Tegneworkshop v. Bente Sindahl Jensen

– Skriveworkshop v. Jakob Munk

Eftermiddagen slutter med en ”fernisering”, hvor man kan dele dagens udbytte med hinanden. Efter aftensmad er der kl. 19.00 foredrag v. Peter Brandes og Maja Lisa Engelhardt


Artiklen fortsætter efter annoncen:Attraktive priser

Prisen for hele dagen er 100 kr. for studerende og 200 kr. for ikke studerende. Seneste tilmelding til dagen er 19. marts, men det er muligt at møde op kun til foredraget om aftenen og betale ved døren. Aftenforedraget koster 50 kr.

Læs mere om arrangementet på Facbook – søg på ’KOS – Kom og Skab’, eller konktakt Aarhus Bykirke. Aarhus Bykirke er en valgmenighed med ca. 420 voksne medlemmer. Kirken har til huse på Brammersgade 4 i Aarhus C.