Boykot OL i Kina!

Boykot OL i protest mod Kinas brud på menneskerettighederne, opfordrer 240 NGO’er.

Over 240 organisationer har opfordret til ”diplomatisk boykot” af OL få dage før åbningen af vinterlegene den 4. februar.

NGO’erne opfordrer i en fælles udtalelse til handling på grund af Kinas brud på menneskerettighederne. Udtalelsen, som blandt andet er underskrevet af de kristne organisationer Christian Solidarity Worldwide (CSW) og ChinaAid, kritiserer, at legene skal foregå ”midt under grusomme forbrydelser og alvorlige krænkelser af menneskerettighederne begået af Kinas regering”, skriver Christian Today.

Med henvisning til mange krænkelser af menneskerettighederne opfordrer de 240 organisationer regeringerne til en samlet diplomatisk boykot af legene. Samtidig opfordres både atleterne og deres sponsorer til ikke at legitimere de krænkelser, der finder sted.

Udtalelsen peger især på de tilfældige arrestationer, tortur og tvangsarbejde, som Kinas uyghur muslimer udsættes for. Også behandlingen af tibetanerne, Hong Kong, vold mod trossamfund, menneskerretsaktivister, feminister, advokater og journalister nævnes i udtalelsen.

Protester efterlyses

CSW’s grundlægger og formand, Mervyn Thomas, ønsker mere offentlig fordømmelse af Kinas krænkelser af menneskerettighederne.

”Disse lege foregår i en periode med intens undertrykkelse af menneskerettighederne i Uyghur- regionen, Tibet, Hong Kong, og selv i den by, hvor OL skal foregå.

I hele Kina er menneskeretsadvokater blevet frataget deres bestalling, udelukket fra at forlade landet, fængslet og tortureret, og kristne og andre trossamfund oplever hidtil ukendte restriktioner, mens selv deres fysiske mødesteder bliver lukket ned,” sagde Mervyn Thomas.

Stå sammen for ofrene

I forrige uge vedtog Europa Parlamentet en resolution, som fordømmer ”forringelsen af menneskerettigheder i Hong Kong” og opfordrer til en ”diplomatisk og politisk boykot af de olympiske vinterlege 2022 i Beijing”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men flere bør sige fra, mener Mervyn Thomas: ”Det er ikke tiden for fejring, men derimod for offentlig fordømmelse og handling i lyset af disse krænkelser.

”Vi tilslutter os opfordringen til regeringer, forenede sponsorer og tilskuere om ikke bare at sikre, at de ikke er medskyldige i disse krænkelser og den propaganda, som bruges til at dække over dem, men i stedet gør stærk fælles sag med menneskerettighedernes forsvarere, ofrene og de overlevende,” udtalte Mervyn Thomas ifølge Christian Today.