Journalist fængslet i 84 dage for artikel om angreb på kristne

Luka Binniyat

En national højesteret i Nigerias Kaduna State har løsladt journalisten Luka Binniyat, der var fængslet i 84 dage for at have rapporteret om angreb på kristne, skriver Christian Post.

Luka Binniyat, der er ansat på den anti-kommunistiske avis Epoch Times, havde i sin artikel fra 29. oktober skrevet, at ”politiet i Nigeria begræder massakrer som ”onde” , men de arresterer ikke nogen”.

Journalisten havde samtidig fastslået, at angrebene typisk er rettet mod kristne landsbyer. Under en høring forrige torsdag erklærede han sig samtidig uskyldig i cyberstalking af en regeringsembedsmand, skriver gruppen Christian Solidarity Worldwide i en presseudtalelse.

Avisen Epoch Times dækker den dødelige forfølgelse af Nigerias kristne landbosamfund i det, der betegnes et ”folkemord” på kristne nigerianere.