Eks-narkohandlere hjælper misbrugere

Shay Walters stod til 22 års fængsel for narkohandel. Men så bad hun til Gud...

Shay og Rick Walters var selv ”håbløse tilfælde”. Nu hjælper de misbrugere gennem den kristne NGO Peer Solutions.

– I lang, lang tid var jeg i en endeløs ond cirkel med misbrug af stoffer og alkohol. Mit liv var total fiasko og desperation. Jeg var der, hvor man overdoserer utallige gange og bare længes efter at dø, fortæller amerikanske Rich Walters.

Men både Rich og hustruen Shay kan bevidne, at Gud stadig sætter folk i frihed fra deres misbrug. Ægteparret arbejder i organisationen Peer Solutions i Parkersburg, West Virginia. Herfra støtter de 1 mio. følgere på Facebook, heraf mange med misbrugsproblemer, fortalte Shay og Rich til CBN News’ Prayerlink.

Shay: Utallige overdoser og selvmordsforsøg

Allerede da Shay var 25 år, kunne hun se tilbage på utallige tilfælde af overdoseringer og selvmordsforsøg. ”Jeg følte, at jeg ikke havde nogen grund til at være her på jorden. Jeg havde slet intet håb,” fortalte hun CBN News. I 2015 blev hun arresteret og sigtet for ni overtrædelser af narkoloven – og kunne forvente en fængselsdom på 22 år. Men det fik hende til at vende sig til Gud for at få hjælp.

– Dengang, i et øjeblik, hvor jeg var helt ægte og helt ydmyg, råbte jeg til Gud og bad ham gribe ind i mit liv, forklarede hun. ”Gud var den eneste person i cellen sammen med mig, og det knyttede mig til ham på en helt særlig måde.”

Rehabiliterings-center

Både Shay og Rick har oplevet, at Gud har vendt deres skæbne, og de brænder nu for at hjælpe andre. – Gud fortsætter med at holde én i live længe nok, lige indtil man kommer dertil, hvor miraklet kan ske i ens liv, forklarer Rich.

I Rick og Shays liv er det en del af miraklet, at de tidligere ”samfundsfjender” nu er blevet samfunds-støtter, som hjælper andre. ”Jeg var reelt samfundsfjende nummer et her i området, men nu sender retssystemet folk til os. De stoler på, at vi kan hjælpe deres klienter, når de har problemer,” fortæller Rich.

En ny chance i stofmisbrugets højborg

Delstaten West Virginia har USA’s andenplads – næst efter Vermont – når det gælder dødsfald på grund af overdoser. I 2021 steg antallet af dødsfald på grund af overdoser næsten 30 % i hele USA, mens tallet i West Virginia steg til 62 procent. Alligevel tror ægteparret Walters, at Gud giver mennesker en ny chance.

”Den helbredelse, vi har været vidner til, det at misbrugets lænker sprænges i menneskers liv, det skyldes ikke os selv. Det er fordi, Gud går ind i enhver situation sammen med os,” forklarer Shay.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nye rekrutter fra afgrunden

Rich og Shay har for nylig oplevet, at en tidligere satanist er blevet omvendt og har givet sit liv til Herren efter at have levet i en ond cirkel med stoffer, alkohol og selvmordsplaner.

”Gud har for vane at kalde nye rekrutter op fra afgrunden. Han tog to af de mest sølle, voldelige og stofmisbrugende kriminelle og gjorde dem til disciple,” skrev Rich på Facebook. ”Gud har for vane at udruste de værste, samfundet har at tilbyde, og bruge dem til at vinde sjæle. Gud har bogstaveligt talt gjort et mirakel i vores liv. Vi er omvandrende, talende mirakler!”