Henrik stopper som generalsekretær i Mission Afrika

Henrik Engelbrekt Refshauge

Da Mission Afrikas nuværende generalsekretær Henrik Engelbrekt Refshauge blev ansat i 2018, var det i en tidsbegrænset stilling på fire år. Denne ansættelse bliver ikke forlænget, og Henrik slutter derfor som generalsekretær i efteråret 2022, skriver missionsselskabet.

– Henrik har ledet Mission Afrika gennem en turbulent tid og har givet liv og energi til organisationen. Flere nye tiltag er komme til, blandt andet Mission Afrika Youth. Samtidig er Mission Afrika blevet sat på dagsordenen rigtig mange steder. Alt det er vi i bestyrelsen meget taknemlige for.

Det bliver muligt at sige farvel til Henrik på Mission Afrika Årsmødet til september. Bestyrelsen skal nu i gang med at finde en ny generalsekretær til Mission Afrika. Bed gerne om visdom og vejledning i denne proces, skriver Mission Afrika.

’Ingen uoverensstemmelser’

Selv skriver Henrik E. Refshauge: ”Så slap nyheden ud, at jeg stopper som general i Mission Afrika 30. september. Journalisterne er begyndt at ringe, men jeg må skuffe dem: der ligger ingen uoverensstemmelser til grund for bestyrelsens beslutning om ikke at forlænge. Det er et helt naturligt udløb af min kontrakt, der desværre kun er 4-årig. Jeg er entreprenant og kan lide at bygge bro, skabe nye netværk og sætte ting i gang. Jeg elsker mit arbejde, og oplever det går godt i Mission Afrika.
Jo, jeg gad da godt lige have fået nogle flere år. Både fordi vi er kommet bagud pga. corona, og fordi det er verdens bedste job i mission: Fællesskab med bagland, bestyrelse, projektgrupper og fantastiske frivillige i vores 60 genbrugsbutikker; 29 skønne, meget kompetente danske kollegaer i ind- og udland; de nu personlige relationer til venner i Afrika/SAT-7, som jeg virkelig kommer til at savne, og netværket i kirker, organisationer og ministerier.
Men jeg er ikke færdig med Mission Afrika og står på broen et halvt år endnu, med mindre der kommer et andet job løbende inden. Jeg er så småt begyndt at spejde både i den fjerne og nære horisont efter nye græsgange, der kan bruge en entreprenant leder-teolog-journalist med musiske skills.
Tak for jeres forbøn for #MissionAfrika i denne transitionstid og visdom til bestyrelsen om at vælge den helt rigtige kandidat til at bygge videre på at #GøreDrømmeTilVirkelighed”.