Ny lov forbyder brug og deling af kristne materialer i Kina

Siden 1. marts har det i princippet været ulovligt at uploade kristne materialer på internettet i Kina. Foto: Open Doors

Den 1. marts 2022 trådte en ny lov i kraft i Kina, som kræver tilladelse til at skrive om religion og til at uploade religiøse materialer til internettet. Denne type tilladelse gives kun til myndighedsgodkendte institutioner, skriver Open Doors Danmark.

Efter indførelsen af den nye lov kan kristne kun få adgang til online gudstjenester, prædikener, bibelstudier og videoer gennem myndighedsgodkendte sider. På den måde sikrer myndighederne, at materialerne reflekterer kommunistpartiets holdninger.

”Gennem de seneste to år er online kirke blevet normalen,” fortæller en kinesisk kristen. ”Den nye lov kan stoppe kristnes udbredte brug af internettet. I sidste ende bliver kristne afskåret fra alle religiøse materialer på internettet.”

Også de sociale medier er omfattet af den nye lov, så kinesiske kristne frygter, at selv et enkelt opslag med religiøst indhold kan føre til hårde straffe. Derfor valgte mange kristne allerede i slutningen af februar at slette alt kristent indhold fra deres profiler på sociale medier. Kirkeledere har opfordret kristne til at samle så mange materialer fra internettet som muligt, så de var forberedte på at miste adgangen til det.

”Vi har set, at online samlinger med mange deltagere ’forsvinder,’ men det er stadig muligt at holde små samlinger med få deltagere ad gangen. Vi fortsætter vores onlinemøder, hvor det er muligt, og vi tilpasser os hele tiden de nye forhold,” fortæller en kirkeleder fra det sydlige Kina ifølge Open Doors Danmark.