Grundlægger forlader megakirke efter 40 år

Onsdag accepterede både den australske modermenighed og Hillsong International Brian Houstons opsigelse.

Brian Houston

Brian Houston har bedt om at blive løst fra stillingen som global seniorpastor i den kirke, han selv var med til at starte for 40 år siden.

I slutningen af januar meddelte Hillsong, at Brian og hustruen Bobbie Houston ville holde pause fra rollen som globale pastorer og i mellemtiden overlade ledelsen til Phil og Lucinda Dooley.

På dette tidspunkt afventede Brian Houston en indkaldelse i en retssag om, hvorvidt han havde haft kendskab til sin nu afdøde fars angivelige misbrug af en mindreårig.

Men i forrige uge oplyste menigheden, at man nu undersøger Brian Houston selv i forbindelse med to tilfælde af uacceptabel adfærd over for kvinder. Den 23. marts skrev Hillsong derfor på sine hjemmesider, at seniorpastoren nu er trådt tilbage.

I forbindelse med bekendtgørelsen opfordrer Hillsong til forbøn for det tidligere ledende præstepar og minder om velsignelserne gennem deres mangeårige tjeneste, som ”har resulteret i, at millioner af mennesker verden over er blevet berørt af Jesu Kristi kraft, kærlighed og nåde”.

Det oplyses samtidig, at Brian Houston i en periode har haft problemer med alkohol og i samme periode har brugt angstdæmpende medicin.

Hillsong-kirken er en global bevægelse, hvor omkring 200.000 personer hver uge besøger Hillsong-kirker i 30 forskellige lande verden over.