Over 70 unge til debat om mission

Tre organisationer var værter ved en fælles paneldebat om Global Mission i 2022.

Ordstyrer under paneldebatten var Vibeke Follmann. Panelet bestod af: Jakob Swartz (højskoleforstander), Bodil Skjøtt (tidligere missionær og generalsekretær i Israelsmissionen), Sigrid Wibe (antropolog), og Daniel Lanting (teologi-studerende).

– Vi havde håbet på, at der ville komme omkring 30-40 personer, men der dukkede 71 unge mennesker op, så det var helt fantastisk, skriver Lene Aagaard Nielsen fra Wycliffe Danmark, der var en af initiativtagerne til debatten i Gellerup Kirke i Brabrand den 15. marts.

Foruden Wycliffe var også Mission Afrika Youth og Israelsmissionens Unge værter for den såkaldte Panel-talk om global mission i 2022.

Må man tale om en eksklusiv sandhed i 2022?

Blandt paneldeltagerne, der af uddannelse var teologer eller antropologer, var der også tidligere missionærer.

– Der var en rigtig god og hyggelig stemning blandt paneldeltagerne og også blandt tilhørerne i pausen. Med Vibeke Follmann som ordstyrer kom panelet omkring mange emner, som de gav antropologiske og teologiske vinkler på og ikke mindst talte om ud fra egne erfaringer og oplevelser fra udsendelser forskellige steder i verden. Nogle af emnerne var:

– Er jeg ikke blot endnu en ”white savior”, og har vi ikke gjort nok skade?

– Må man i 2022 have én sandhed?

– Kan jeg tillade mig at ”overbevise” andre om, at min sandhed er den eneste sandhed?

– I mission må vi ikke forsøge at eksportere en kultur. Der blev peget på, at værdiændringer skal komme indefra hos modtageren, når de er blevet præsenteret for evangeliet. Men er der nogle ting vi altid skal sige fra overfor? Er der nogle værdier, der er universelle, som fx Menneskerettigheder?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Hvad med magtforholdet i mission og nødhjælps-/udviklingsarbejde, når det er os, der kommer med pengene?

– Hvad kan vi lære af det globale syd, hvor kristendommen fylder meget mere end den gør i det sekulære Europa?

– Kan relativisme og troen på én sandhed leve side om side på én gang?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Arrangørerne af paneldebatten, Mission Afrika Youth, Israelsmissionens Unge og Wycliffe Danmark, er med i netværket UNG.mission. Her opstod ideen til at lave en panel TALK om global mission, hvor der skulle være rum til også at stille kritiske spørgsmål.

Årsmøde i Wycliffe DK

Mandag den 21. marts holder Wycliffe DK årsmøde på Torvet, Katrinebjergvej 75, Aarhus N. Som online gæstetaler medvirker David Ziblim, der arbejder for Wycliffe DK’s partnerorganisation i Ghana. Han vil fortælle om undervisning af dagomba-børn på deres modersmål.

Der vil også være nyt fra flere bibeloversættelses-projekter samt arbejdet i Danmark, gennemgang af regnskabet og valg til bestyrelsen. Hvis man ønsker at deltage online i årsmødet, skal man meddele dette ved tilmeldingen, så man kan få tilsendt et link.
Tilmelding kan ske på tlf. 42766491 eller kontor@wycliffe.dk.